Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Han Bregman, AGF Siere:

"Er zijn weinig groothandelaren met zo'n breed assortiment als wij"



Tholen - De historie van AGF-groothandel Siere uit Leiden gaat terug tot 1908. In 1995 namen Martin Pet en Han Bregman de zaak over van de familie Siere. Waar veel collega-groothandelaren in de loop der jaren uit de handel zijn verdwenen, ziet Han Bregman de klandizie alleen maar toenemen. Onze kracht is een totaalpakket en een verregaande service: "Er zijn weinig groothandelaren zoals wij met zo'n breed assortiment."


Han Bregman

De klantenkring van Siere AGF bestaat uit speciaalzaken, markthandelaren, supermarktfranchisers, horeca en catering. "Het totale aantal speciaalzaken neemt jaarlijks af, maar voor ons is het nog altijd een belangrijke groep. De geografische spreiding gaat vrij ver. We komen tot Oudewater, Schoonhoven, Delft, Nieuw-Vennep en de Bollenstreek", vertelt Han.



Totaalpakket
Was Siere AGF van origine een fruitgrossier, de laatste 25 jaar voert de groothandel een totaalpakket. "We doen zaken met importeurs, veilingen en een aantal eigen tuinders. We kopen heel gericht in tot in Venlo toe. Eigen import is voor ons niet interessant, omdat je voor onze klanten toch vaak bepaalde maatsorteringen nodig hebt."



Als er vraag naar een bepaald product is, dan zorgen wij gewoon dat we het regelen. Daarnaast leveren we gesneden groenten, want we willen onze klanten van een totaalassortiment voorzien. Als een product lastig te krijgen is volgens onze specificaties, dan gaan we op zoek naar eigen tuinders."



"We hanteren nette prijzen en de klant heeft genoeg keuze. Zo bieden we wel vijf soorten trostomaten aan. Je kunt bij ons terecht voor Droomtomaten maar ook voor tweede klas", vertelt Han.



"En natuurlijk ontwikkelt het assortiment zich met de tijd mee. Daarom voeren we nu ook het totale superfoods-assortiment. Ook de verkoop van een product als rucola en mesclun zit in de lift. Dat gaat grotendeels ten koste van de kropsla en ijsbergsla."



"We onderscheiden ons naast het totaalpakket met onze service. We zijn van 's morgens vroeg tot 's avonds laat voor onze klanten in de weer. Daarbij gaan we heel ver. Als andere groothandels na de middag naar huis gaan, begint bij ons de dag pas", lacht Han. "Daarbij hebben we een mooie spreiding over de dag. De marktkooplui en detaillisten zijn er al vroeg en rond de middag komen veel horecaklanten hierheen."



Han is inmiddels 56 en afgelopen jaar is zijn zoon Peter in de zaak gekomen om de organisatie te versterken. "Ik hoop nog lang door te gaan, maar mijn zoon krijgt zo de tijd om in de handel te groeien. En het is natuurlijk een geruststellende gedachte dat de opvolging klaar staat", zegt Han.


Han en Peter Bregman

Heimwee naar vroeger heeft hij niet. "Ik vind de handel nog net zo leuk. Je moet je gewoon kunnen aanpassen. Het heeft geen zin om terug te blijven kijken. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst. Of Siere over twintig jaar nog bestaat? Daar gaan we wel vanuit!"


Verkoopafdeling

Voor meer informatie:
Han Bregman
AGF Siere BV
Rooseveltstraat 27
2321 BL Leiden
Tel: 071 - 576 92 11
Fax: 071 - 531 61 88
h.bregman@siere.nl
www.siere.nl