Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië: Schimmel doodt kiwiplanten

Deskundigen uit Nieuw-Zeeland zijn naar BraziliĆ« afgereisd om dezelfde schimmel te onderzoeken, die in het zuiden van hun land gewassen decimeert. Barry O'Neil, algemeen directeur van Kiwifruit Vine Health, die aan het onderzoek deelnam, vertelt dat planten die dagen nadat ze tekenen van infectie door de ceratocystis fimbriat vertonen, doodgaan. 

"Het gaat om een schimmel die over de hele wereld vrij bekend is," zegt hij. "We maakten ons zorgen, omdat er in Nieuw-Zeeland al jaren een vorm van deze schimmel bekend is die zwarte vlekken veroorzaakt." De deskundigen wilden vaststellen of schimmel die de kiwi's in BraziliĆ« aantast dezelfde vorm heeft als die in Nieuw-Zeeland en welke maatregelen er zijn genomen om de schimmel tegen te houden. 

Sommige Braziliaanse telers zagen de helft van hun planten verloren gaan en er is nog geen manier gevonden om de ziekte te controleren. "De schimmel doodt de hele plant en doet dit heel snel. Binnen drie dagen is een kerngezonde plant verwoest," zegt O'Neil. De sector zal de genoom van de Braziliaanse schimmel blijven onderzoeken om te kijken in hoeverre hij gelijk is aan de vorm die Nieuw-Zeeland al jaren plaagt. Er wordt een volledige literatuurstudie gemaakt en de sector overweegt een wetenschapper van Plant and Food Research naar BraziliĆ« te sturen om samen te werken met Braziliaanse wetenschappers. 

Bron: radio.co.nz
Publicatiedatum: