Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gezond afvallen met aardappelen

Al decennialang wordt het gerucht dat aardappelen dik maken hardnekkig in stand gehouden. Dit is echter een misvatting. De aardappel bevat weliswaar veel zetmeel, maar dit alleen zorgt niet voor de ongeliefde gewichtstoename. Bepalend is veel meer hoe aardappelen bereid worden. Gekookte aardappelen zijn namelijk geen probleem. Ze zijn zelfs perfect voor diëten, zo schrijft de Duitse website pregas.de.

Aardappelen bevatten namelijk zo goed als geen vet. Bovendien bevatten ze veel vitamines, mineralen en belangrijke ballaststoffen. Omdat aardappelen voor ongeveer drie kwart alleen uit water bestaan zijn ze caloriearme voedingsstoffenleveranciers. 100 gram verse aardappelen hebben een energetische waarde van circa 71 calorieën. Zo veel zit ook al bijvoorbeeld 10 gram boter, 17 gram suiker of 50 gram ei.

Ook vergeleken bij andere klassieke bijgerechten zoals rijst (95 kcal) of pasta (150 kcal) bevatten aardappelen minder calorieën en dragen zij de reputatie als voedingsstofarme dikmaker volledig onterecht.

Bij toebereide aardappelen ziet het er anders uit: of het nu gaat om aardappelsalade, friet of gebakken aardappelen, deze gerechten worden over het algemeen met olie, boter of mayonaise bereid. En deze ingrediënten zorgen al bij een kleine hoeveelheid voor een hoog caloriegehalte.
Publicatiedatum: