Verenigde Staten: kleinere zoete aardappelen

Een vertraagd seizoen heeft gezorgd voor een kleiner zoete aardappelvolume in North Carolina en de vertraging heeft ook de omvang van de aardappelen beïnvloed.

"Vorig jaar hadden we grotere maten", zei Will Kornegay, verkoopmanager van Ham Farms. "De jumbo's en kleinere maten zijn moeilijker aan te komen." De meest voorkomende maat was maat één, die tussen de zes en twintig ons valt. Die werd goed ontvangen op de markt.

"We kregen tussen de 25 en 30 inch (63,5 en 76,2 cm) regen in juli", zei Kornegay. "Dat zorgde voor een aantal weken vertraging in het planten. De opbrengsten zijn wel op een lijn gebleven met voorgaande jaren. De gemiddelde prijs van een nummer één aardappel varieert tussen de $16 en $20 (€11,7 en €14,6) per doos van 40 pond (18 kg).

"De vraag is goed en zeker sterk," zei Kornegay, "de tijd rond Thanksgiving en kerst is het belangrijkst voor zoete aardappelen en daarna zal de consumptie stabiliseren tot na Oudejaarsavond."

Voor meer informatie:
Will Kornegay
Ham Farms
+1 252 747 8200

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.