Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Co van Es: "We groeien als kool"

Milestone Fresh nu ook actief in luchtvracht

Tholen - Expediteur Milestone Fresh is gespecialiseerd in het transport van AGF, bloemen en planten, groente en fruit. Het afgelopen jaar is de omzet meer dan verdubbeld, maar dat valt volgens directeur Co van Es goed te verklaren. "Als je vandaag de dag als kleine 'logistiekeling' niet groeit, dan doe je het niet goed. De grotere expediteurs en rederijen zijn vaak verschrikkelijk log en soms ook nog eens duur. Als je net een stapje extra doet en ook nog eens goedkoper bent, dan kun je hard groeien. Klanten hebben bij ons één aanspreekpunt en dat wordt gewoon gewaardeerd."

Steeds meer Hollandse AGF-importeurs en exporteurs maken gebruik van de diensten van Milestone Fresh. De focus ligt op Afrika voor de export en Azië en Midden-Amerika voor zowel import als export. De laatste maanden hebben we heel wat uien en aardappelen naar Afrika verscheept. Zo'n 60% van onze activiteiten richten zich momenteel op export en 40% op import", vertelt Co. "We beschikken over een netwerk van 112 agenten wereldwijd en doordat we in groot verband zeecontainertransport inkopen, kunnen we scherpe tarieven aanbieden."


Co van Es en Peter van der Klift

"Hoewel we over zeevracht praten en het product vaak twee tot vier weken onderweg is, is de tijd van aankomst voor de importeurs bepalend, als gevolg van de leveringsplichten bij de afnemers", vervolgt collega Peter van der Klift. "Het enige wat de klant nog hoeft te doen, is ons een laaddatum op te geven en wij coördineren vervolgens de rest. Als een boot aankomt, zorgen wij dat de vrachtwagen er precies na lossing staat, meteen kan opzetten en dat er geen minuut verloren gaat."

"Ook verzorgen we desgewenst de inklaring, PD-aanvraag en keuring. Ons bedrijf is AEO-gecertificeerd, waarbij we de mogelijkheid van extern scannen aanbieden als een container wordt uitgenodigd door de douane. Echter, ook als de containers een scan moeten ondergaan, gokken wij erop dat we 's ochtends gewoon kunnen rijden. Grotere bedrijven durven dat risico niet te nemen, maar wij hebben het altijd waar kunnen maken", zegt Peter.

Ook op reefergebied begint Milestone een serieuze speler te worden. "We zijn inmiddels een van de grotere expediteur voor export naar West-Afrika en doen vanuit Midden-Amerika ook serieuze aantallen" , vertelt Co. Wel signaleert hij een verschil in mentaliteit tussen de bloemen- en AGF-importeurs. "In de bloemen- en plantenwereld weten concurrenten toch voordeel te halen door gebruik te maken van elkaars grootte. In de AGF-handel is dat toch wat minder het geval."

Luchtvracht
Een nieuwe activiteit van Milestone Fresh zijn de activiteiten op luchtvrachtgebied. Inmiddels is er een collega aangenomen die zich volledig op deze tak van sport richt en het doel is om volgend jaar deze activiteiten uit te bouwen. "We richten ons niet op de gigantische volumes, maar juist op de zogeheten 'specials', zoals een paar pallets avocado's of asperges. Je spreekt dan over producten vroeg in het seizoen of producten die net te laat zijn voor zeevracht. Ik voorzie dat daar het komende half jaar veel groei in zit."

Co heeft alle vertrouwen in de toekomst. "Crisis of geen crisis, iedereen blijft eten en handel blijft er komen. Wel blijf ik me verbazen over sommige zaken. Ik kom oorspronkelijk uit het wegtransport en dan wist je vooraf precies welke kosten je ging maken. In de zeevracht ben ik die logica volledig kwijt geraakt. Het lijkt wel of de focus vooral ligt op wat een ander doet. Veel importeurs blijven gewoontegetrouw met grotere rederijen samenwerken, terwijl je toch zou denken dat ze in deze periode, als de prijzen onder druk staan, toch hun kosten onder de loep zouden nemen."

Voor meer informatie:
Milestone Fresh
Tel.: +31 (0)10 2580900
Fax: +31 (0)10 2022682
fresh@milestonefresh.nl
www.milestonefresh.nl