"Herstelplan met nieuwe Aziatische investeerder in zicht van de haven gestrand"

Van Rijn vraagt surseance van betaling aan

Tholen - De Van Rijn Group heeft verzoek om surseance van betaling ingediend bij de Haagse rechtbank. Vandaag wordt bekend of de rechtbank dit verzoek honoreert. Dat heeft algemeen directeur Ron de Greeff vanmorgen bevestigd. Het betreft de Van Rijn Groep, inclusief de aan de groenten- en fruithandel gerelateerde bedrijven als Van Rijn Trading, Rijntrans en Pakstation Joosen.

"De afgelopen maand hadden wij een traject lopen met een herstelplan met een nieuwe, Aziatische investeerder, maar dat heeft het in het zicht van de haven niet mogen halen", vertelt Ron. "Wij vonden het zeker een geloofwaardig plan om het bedrijf voort te zetten."

Van Rijn werd in 1855 in het Westland opgericht en heeft meer dan 50 gelieerde bedrijven en partners in meer dan 70 landen. In april 2011 verkocht Van Rijn haar 50% aandeel in de pootgoedonderneming Van Rijn KWS (nu KWS Potato). Vorig jaar werden al verschillende veranderingen ingezet onder de noemer 'Big Move'. Deze reorganisatie zorgde voor het ontslag van een aantal mensen en leidde er onder meer toe dat de handelsbedrijven Van Rijn Trading en Langfruit volledig integreerden.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Tjonge, ik weet niet wat ik lees.
Vroeger veel transport voor v.Rijn mogen doen, wat is dit jammer en erg voor alle betrokkenen.
Keurig net bedrijf dat altijd op tijd betaalde.
Sterkte allemaal, en als je dit leest Aad, jij ook man.
aad , rotterdam - 2013/08/14 17:43:20.000


Ron de Greef is een beste man. maar waarschijnlijk met opzet in deze tijd als directeur aangesteld..als Poeldijk Venlo niet had overgenomen,was Venlo zeker overeind gebleven. Aad was de directeur die had allang moeten zien dat er teveel ongemotiveerde mensen liepen in heel het bedrijf,en dat de markt veranderde.De Big Move kwam 10 jaar te laat.
Aad voor mij ben je gezakt,en mag je je porsche inleveren voor een Lada.
A Hoenderkamp, Barendrecht - 2013/08/09 19:51:13.000


Bij alle mensen waar het van Rijn bloed door stroomden na jaren van prettig werken en sociale belangstelling van bovenaf is het bericht ingeslagen als een atoombom. Dus ook bij mij . Was altijd trots dat ik kon zeggen als het mij gevraagd werd, ik werk bij een goede werkgever VAN RIJN.
Ary Kuyvenhoven , s,Gravenzande - 2013/08/10 13:42:22.000


hebben we door wat er gebeurt? weer (voorlopig misschien hoop ik) een prachtig familiebedrijf weg uit het westland. whatever the reason, gewoon heel jammer, en vooral voor alle vakmensen.
cor, de lier - 2013/08/09 13:18:51.000


Goh, wat weten we het toch allemaal weer goed ! Golfbaan, Netwerkborrel, Porsche, grote huizen. Lag het daar allemaal aan ? Ik durf het niet te beweren ! Wat ik wél weet is dat ruim 200 gezinnen helemaal niets aan dergelijk commentaar hebben. De betweters die hier reageren hebben immers (waarschijnlijk) ook jaren goed geld kunnen verdienen aan dit bedrijf. En nu een trap nageven ? Hoe laag!
Een bedrijf dat sinds 1855(!!!) bestaat, een icoon in onze tak. Weg ! Na een ''Royal van Namen'', ''Bakker & Leenheer'' en ga zo maar door. En wie is er schuldig? Aad v.d.Windt? Dik Vermeulen? Ron de Greeff? De Retail? De concurrenten ? De banken? Het zal allemaal wel ! Wat ik weet is dat deze gebeurtenis weer een heel slecht signaal is voor onze gehele bedrijfstak.

Ik wens al deze mensen veel sterkte en moed in de moeilijke en onzekere tijd die komen gaat.
Westlander, Westland - 2013/08/10 11:47:26.000


Lekker hoor en wij als leverancier zijn weer de klos, ik zou zeggen minder op de golfbaan staan en meer je bezig houden met het waar je voor bent aangenomen.
leverancier, limburg - 2013/08/09 12:29:38.000


is net wat bij jou beste stuurlui betekend ,zeker een golfvriendje van bovengenoemde.
leverancier, limburg - 2013/08/09 13:13:43.000


Na 37 jaar gewerkt te hebben bij van Rijn als chauffeur met plezier, schieten de tranen in mijn ogen van dit bericht.
Zelfs veel bloembollen gereden te hebben van de veiling floralia en naar lissen, dit was zo een 52 jaar geleden, wie had kunnen denken dat dit bedrijf failliet kon gaan.
Dit ( familie bedrijf klonk als een klok ) helaas is is dit vergaande glorie.
Wel gezegd een van Rijn man in hart en nieren.
Jaap Boekestein, Monster - 2013/08/17 12:28:25.000


Ik lees 200 mensen in dienst,ik lees 150 miljoen omzet,ik zeg dat is 60 miljoen omzet te kort.
Baan, Oostvoorne - 2013/08/14 21:44:57.000


Bij een eventuele doorstart hoeft er met een aantal van onderstaande personen dus geen rekening worden gehouden?
personeel, Poeldijk - 2013/08/10 09:18:25.000


Wlde NIET reageren, maar ga toch doen voor het eerst op agf-site. Bitere en negatieve reakties hier zijn best begrijpelijk. Het is pijnlijk om jouw baan of klant (toch) onverwacht kwijt te raken. In dergelike situaties, het is menselijk om ALLE schuld en verantwoording bij iemand anders te leggen maar is niet eerlijk. Als Van Rijn werknemster, zie ik opnieuw deze typische “it wasn’t me” denkpatroon die, helaas, zo veel mensen bij Van Rijn heeft “getroffen” en vanuit reakties weer naar boven komt: hij-zij heeft zijn werk niet goed gedaan / het is niet mijn probleem (schuld), iemand anders is hier verantwoordelijk voor.. .

Een extra inspanning doen om klus goed af te maken? Uit de “comfort zone” stappen om iets bij elkaar te krijgen? ...

Ik zou zeggen, leer van deze ervaring en doe af en toe een kritisch zelftest over jou eigen inzet bij jouw nieuwe werkgever. De kans wordt groter dat zo’n nachtmerie jou niet voor de 2-de keer zal overkomen.

En als het gaat om Van Rijn als werkgever, uit mijn persoonlijke ervaring kan ik zeggen: van alle werkgevers die ik NL heb gehad, Van Rijn en familie van der Windt is de meest sociaal, humaan en begripvol voor mij gewest tijdens moeilijke tijden voor mijn familie. Dit zal ik voor altijd waarderen en herinneren! Daroom ben ik BEWUST tot de laatste dag bij Van Rijn gebleven.

Veel mensen, vooral degene die Van Rijn jaren lang hebben genieten als werkgever, weten andere instelling van de management niet. Vanaf nu zullen jullie dit “onbelangrijke feit” enorm waarderen omdat bij de volgende werkgever in agf branche, gaan jullie dit niet meer mee maken.
Elena (commercie), Veen - 2013/08/11 09:24:40.000


Ik heb het nieuws, als ex-Van-Rijn''er, niet op de voet gevolgd, ben door een ex-collega op de hoogte gebracht.

Ik was zelf één van de geofferden ten tijde van de Big Move vorig jaar. Het was vervelend maar gelukkig kon ik elders snel weer aan de bak.

Eerlijk gezegd niet echt met een vervelend gevoel afscheid van het bedrijf genomen, ik heb er met veel plezier gewerkt. Fijne collega''s, leuke sfeer. Zowel in Poeldijk als in Venlo. :)

Ik wens daarom al mijn ex-collega''s sterkte toe in deze barre tijden.


Ernesto, Den Haag - 2013/08/17 19:08:15.000


Ik heb ook een aantal jaren via een charter voor Van Rijn gereden en met veel plezier.
Ik ben dan ook erg geschrokken van dit nieuws.
Ondanks dat ik alweer 4 jaar met veel plezier bij een ander bedrijf werk kwam ik de chauffeurs toch regelmatig in CH of op de veiling in Venlo tegen.
Ik wil via deze weg toch kwijt dat ik het erg jammer vindt en wil het personeel heel veel sterkte wensen.
Gr. Brummel.
Gertjan Brummel, Epe - 2013/08/10 11:04:26.000


Heb jaren met plezier mn spullen geleverd aan langfruit en van rijn.
Bedankt theo, frits, johan, willard en praethuis petertje en ook de reeds ontslagen heer snoey! geert en hans en erwin en kale cees.En alle anderen die ik nog vergeet.
Jammer en hoop dat er nog wat te redden valt.

De wanhoop, westland - 2013/08/09 16:29:43.000


Ben echt kapot van dit nieuws. Ik ben in 1984 als 17 jarige jongen bij van Rijn voor 2 jaar stage gaan lopen. In 1986 in vaste dienst getreden in de loods en vanaf 1988 als chauffeur begonnen en tot het laatst aan toe met veel plezier gewerkt. Ik was trots om bij Van Rijn te werken, want Van Rijn is/was een begrip. Ik ben er altijd goed behandeld en alles was altijd goed geregeld. Als er iets was zakelijk of privé werd er altijd naar je geluisterd en waar nodig geholpen.
Hans, Westland - 2013/08/11 19:01:26.000


Beste allemaal,

Allereerst wens ik de ex-werknemers ontzettend veel sterkte toe. Zeker wanneer ik nu hoor dat ze nu nog naar het bedrijf gaan om zaken te regelen waar nodig. Dan heb je echt hart voor het bedrijf. Hulde,

Wat mij altijd opviel is de enorme expansiedrift van het bedrijf, Iedere econoom kon voorspellen dat dit nooit goed kon gaan. Te veel en te snel.Ook viel op dat Rijn trans met de modernste materieel reed en de vraag terecht gesteld kon worden of dit in balans was met het verdienmodel, Een porsche -hoe vervelend ook - is nooit de nekslag voor een bedrijf van deze omvang.

In mindere tijden moet de gedane aquasitie ook betaalbaar blijven en dat is waar Van Rijn nu aan ten gronde gaat. Minder omzet, lagere marges en gelijkblijvende hoge kosten vanuit de aquasities. Het is een puur economisch model waar een goed bestuurmodel zeker raad mee weet. En daar schort het blijkbaar aan. Of er een doorstart komt?. Ik hoop het van hart. Het bedrijf is te mooi om het ten gronde te laten gaan.


Buitenstaander, 's-Gravenzander - 2013/08/10 15:15:15.000


Als oud directeur van Langfruit doet dit heel veel pijn.
Voor het personeel ,waarvan er nog velen zijn die er werkten toen ik directeur, was is dit verschrikkelijk.
Zo''n mooi bedrijf ten gronde zien gaan is onbegrijpelijk.
Ik hoop van harte dat er een doorstart kkomt.
Jan Janssen, Blerick - 2013/08/11 14:28:36.000


"Een mooi bedrijf naar de knoppen.
Heb hier 22 jaar prettig gewerkt, jammer dat de (moderne) stuurlui het schip niet konden keren, wens alle " ex " collega ''s sterkte heel veel sterkte"
Jaap, Wieringerwerf - 2013/08/09 21:28:43.000


Alleen wanneer een heer met medemenselijkheid leidt, zullen zijn ondergeschikten loyaal zijn en hun plaats kennen. Dan bereikende doelen en krijg je ''gezicht'' als leider
Confucius, Chinese wijsgeer - 2013/08/10 16:00:40.000


Afgelopen weekend met ongeloof en schrik vernomen, dat de van Rijn Group surseance van betaling heeft moeten aanvragen Mijn eerste gedachte gaan uit naar mijn ex collega''s, die nu op straat staan. Ik wens hen veel sterkte toe en hoop, dat zij snel iets anders kunnen vinden. Zelf heb ik ruim 38 jaar bij van Rijn gewerkt en heb alle ups en downs bij het bedrijf meegemaakt. Hoe kon dit gebeuren? Een groot verlies voor de sector.
Ik hoop voor de medewerkers, dat er misschien een doorstart gerealiseerd kan worden.

Martin Boon, Hoek van Holland - 2013/08/12 16:50:56.000


Ik wil iedereen binnen de Van Rijn Groep heel veel sterkte toewensen! eeuwig zonde van zo''n bedrijf met zo''n lange historie!
Mike, Veen - 2013/08/09 19:07:30.000


Ik denk dat ik namens de grootste groep personeelsleden spreek als ik zeg dat velen met mij altijd trots zijn geweest om voor dit bedrijf te hebben mogen werken. Natuurlijk zijn er ( historische) fouten gemaakt want anders was het zover niet gekomen maar eigenlijk zijn we altijd een familiebedrijf gebleven. Mensen die er 20, 30, 40 jaar of langer blijven hangen doen dat heus niet omdat de koffie zo lekker is. Altijd is het menselijke gebleven en bij privéproblemen is er altijd respectvol gehandeld zoals ook wij de zaak waardevol hebben vertegenwoordigd.
Verder moet me nog wat van het hart aangaande de handel an sich.
Betalingstermijnen van 90 dagen kan toch eigenlijk niet. Veel te lang. Als ik naar bios, stadion of supermarkt ga moet ik zelfs vooraf betalen. Moet ik maar afwachten of de film en/of wedstrijd en de hagelslag zo lekker of goed als ik hoop.
Verder hoop ik dat er in de branche eens goed nagedacht gaat worden of verder gaan zo nog wel zin heeft. Handelshuizen en telersorganisaties laten hun oren hangen naar de grootgrutters die vrolijk blijven adverteren met de goedkoopste prijzen, ja kunst. Steek de koppen nu eens bij elkaar.
Zal niet zeggen dat het veilsysteem ideaal was maar bij slechte tijden draaide het weleens door maar het ging wel uit de handel. Nu blijven de pakhuizen bol staan en moet je gaan stunten bij de grutters die er met volle graagte op zitten te wachten.
Laat dit alles een wijze les voor andere bedrijven en natuurlijk hopen we op een bevredigende oplossing voor iedereen.

trotse werknemer, Westland - 2013/08/10 11:14:42.000


Afgelopen weekend vernam ik dit bericht. wat een drama voor het bedrijf en haar bijna 200 medewerkers. Ik ken het huidige management niet, maar weet dat de vorige generatie Van Rijn het bedrijf -weliswaar in een andere economische structuur- vol vertrouwen heeft overgedragen aan een nieuwe directie. Het voormalige familiebedrijf (ruim 150 jaar!) stond bekend om zijn goed en sociaal personeelsbeleid en uitstekend zakelijk inzicht. Het is te hopen dat er een doorstart kan worden gemaakt, het bedrijf kan worden gesaneerd en er een nieuwe zakelijke leiding komt met kennis van zaken.. Mijn gedachten gaan uit naar de medewerkers en de familie Van Rijn.
Dr. G.N.Steenkamp, Bergschenhoek - 2013/08/11 11:36:37.000


ik denk dat als ze met goedkope oostblokkers hadden gewerkt ,hadden ze het wel overleefd.
anoniem, zutphen - 2013/08/12 16:07:57.000


Ben al jaren klant bij Langfruit nu van Rijn altijd tevreden aardige mensen en lekkere koffie hoop dan ook op een doorstart ,wens nu Ron en al zijn medewerkers heel veel sterkte toe
Lei Mattheijssen , Venlo - 2013/08/10 14:45:14.000


Dames en heren, we moeten niet naïef zijn. Met de verkoop (als het waar met een paar auto''s en huizen is zo een grote bedrijf niet te redden. Ook de openstaande vorderingen worden daar niet mee gedekt. het is zeer sneu voor al die mensen die weer werkloos raken en heel moeilijk weer aan de bak komen . Veel sterkte aan iedereen.
Pier, Westland - 2013/08/09 18:23:15.000Van mij mag de hele beerput open getrokken worden
Westland , Westland - 2013/08/09 18:31:04.000


"De Aziatische investeerder was vast de welbekende oplichter uit Limburg die bij elk faillisement opduikt, met zgn aziatische geldschieters, die er niet zijn.

Vergeet niet deze man heeft totaal geen geld alleen een tweedehands Jaguartje.

Wordt dus nooit een "fresh partner" met deze oplichter."
S. Sirikan, Bangkok - 2013/08/29 13:37:27.000


Ai ai, eeuwig zonde. Jammer van zo''n zaak, nooit verwacht. Bijna 26 jaar geleden kwam ik als broekie bij Van Rijn binnengelopen en ik ben er altijd goed opgevangen, ook na mijn stageperiode en ook na mijn dienstverband was ik altijd welkom. Hoe dan ook, alle sterkte voor de (ex) collega''s, Kop op mensen, eeuwig zonde! Sterkte voor jullie.
Sjakietrans, Naaldwijk - 2013/08/10 16:52:44.000


Is het geld van de gemeente nu al op
Ouwe Tuinder, Westland - 2013/08/09 15:39:13.000


Disselkoen-Van Rijn-wie volgt, weer een oer westlands bedrijf naar de knoppen
Ouwe tuinder, Westland - 2013/08/10 19:23:37.000


Wij hebben een jarenlange plezierige samenwerking met van Rijn/ Langfruit achter de rug die met name gebaseerd was op wederzijds vertrouwen. Wij hopen dit voor de komende decennia te mogen continueren en wensen iedereen veel sterkte.
Teboza, Helden - 2013/08/12 09:43:42.000


Wist niet wat ik las.60 jaar geleden kocht ik in commissie voor dit bedrijf, en het was jaren lang en vaste klant van mij als afnemer van knolselderij. hoe de gang van zaken was de laatste jaren daar weet ik niets van. en wat de oorzaak is weet ik niet.
Ik weet alleen dat er een veiling mijn bedrijf met opzet kapot gemaakt heeft met meineed voor de rechtbank volgens mij. omdat ik destijds begonnen was om groeten te gaan telen in Polen.
Teun Vos
Teun Vos, Oud-Beijerland - 2013/08/09 14:23:41.000


Limburgers.... altijd achter de ellebogen werken. Siert jullie weer.
anti-zuid, Noordland - 2013/08/09 13:27:16.000


De beste stuurlui staan aan wal.... Te makkelijk zo''n opmerking Limburgers...
Stuurman, Westland - 2013/08/09 12:54:59.000


Wie voor dit drama verantwoordelijk is weet ik niet ,ik weet wel dat er heel veel mensen en bedrijven , hier de dupe van worden , maar waar ik mij persoonlijk vreselijk aan stoor , is aan de mensen die ANONIEM reageren , dit vind ik laf en achterbaks , Wees een kerel (vrouw) en vermeldt wie je bent , dan ben je een flinke jonge (meid).

Ik wens de gedupeerden veel kracht en sterkte , Willem Dijk Sr.
Willem Dijk, Enschede. - 2013/08/10 09:52:51.000


Typische reacties van gefrustreerde ex medewerkers. Onder het huidige personeel heerst een geheel andere sfeer. Saamhorigheid, verdriet om ons mooie bedrijf zonder wijzende vingers. Sterkte allemaal!
personeel, Poeldijk - 2013/08/09 19:31:38.000© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven