"Herstelplan met nieuwe Aziatische investeerder in zicht van de haven gestrand"

Van Rijn vraagt surseance van betaling aan

Tholen - De Van Rijn Group heeft verzoek om surseance van betaling ingediend bij de Haagse rechtbank. Vandaag wordt bekend of de rechtbank dit verzoek honoreert. Dat heeft algemeen directeur Ron de Greeff vanmorgen bevestigd. Het betreft de Van Rijn Groep, inclusief de aan de groenten- en fruithandel gerelateerde bedrijven als Van Rijn Trading, Rijntrans en Pakstation Joosen.

"De afgelopen maand hadden wij een traject lopen met een herstelplan met een nieuwe, Aziatische investeerder, maar dat heeft het in het zicht van de haven niet mogen halen", vertelt Ron. "Wij vonden het zeker een geloofwaardig plan om het bedrijf voort te zetten."

Van Rijn werd in 1855 in het Westland opgericht en heeft meer dan 50 gelieerde bedrijven en partners in meer dan 70 landen. In april 2011 verkocht Van Rijn haar 50% aandeel in de pootgoedonderneming Van Rijn KWS (nu KWS Potato). Vorig jaar werden al verschillende veranderingen ingezet onder de noemer 'Big Move'. Deze reorganisatie zorgde voor het ontslag van een aantal mensen en leidde er onder meer toe dat de handelsbedrijven Van Rijn Trading en Langfruit volledig integreerden.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven