Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, PeDe: 30% minder beschikbaar dan vorig seizoen

Grieks watermeloenenseizoen volop van start

Vorige week hebben Remco de Boer en Lucien de Wit van PeDe een bezoek gebracht aan de Griekse producent van watermeloenen Pantazis. Ook dit jaar werkt PEDE weer exclusief met deze grootste watermeloenenproducent van Griekenland. Ruim 14 dagen terug heeft PeDe de eerste meloenen al ontvangen. Vorige week is de start echt pas goed op gang gekomen.



"Op dit moment worden de meloenen geoogst vanuit de tunnels. Van de oogst op het open veld wordt de start rond 5-10 juni verwacht. Tot die tijd zijn de beschikbare volumes nog beperkt om aan de grote vraag te voldoen", vertelt Lucien de Wit. "De soort is Dumara (LUNGA) en worden verpakt in bins met de sorteringen AA (8kg ++) en A (4-8kg) Dit zijn de langwerpige meloenen, die erg zoet van smaak zijn."



Dagelijks zullen bij PeDe auto's meloenen binnen gaan komen. Normaal gesproken gaat het seizoen door tot half augustus afhankelijk van het weer in Griekenland. Het totaal beschikbaar volume van deze meloenen in Griekenland is ongeveer 30% minder dan vorige seizoen", besluit Lucien.



Voor meer informatie:
PeDe B.V
Lucien de Wit
l.dewit@pede.nl
www.pede.nl
077-3230225