Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Momenteel productie uit Marokko en Spanje

Soldive tevreden over Charentais-seizoen Senegal

Tholen - Vorig jaar bestond het Franse bedrijf Soldive alweer 50 jaar. Soldive is gespecialiseerd in het telen en vermarkten van Charentais meloenen. Maxime Fuzeau, directeur van Soldive vertelt: "We leveren deze heerlijke meloenen tien maanden per jaar. Deze worden geteeld door onze eigen telers in Frankrijk, Spanje, Marokko en Senegal. In totaal hebben we acht productielocaties, waarvan vijf in Frankrijk. Het totale areaal is 2500 hectare, waarvan het grootste deel in Frankrijk, zo'n 1500 hectare." Naast Charentais meloenen produceert Soldive ook andere meloenen, salades, kruiden, ananassen en aardappelen.



Meeste afzet in Frankrijk

De Group Soldive produceert en verkoopt 32.000 ton meloenen per jaar op areaal van 1800 hectare. Een deel daarvan is biologisch. Soldive is de grootste onafhankelijke producent in Frankrijk en Europa. Maxime geeft aan dat ze de Charentais-meloenen met name in Frankrijk afzetten. "Deze meloen is zeer bekend in Frankrijk en heel populair hier. Ongeveer 10% wordt geƫxporteerd naar landen zoals Zwitserland, Italiƫ en Duitsland."


Maxime Fuzeau tijdens Medfel 2014

Volgens de directeur is het seizoen van Senegal goed verlopen. "Daar is het seizoen nu afgelopen en momenteel hebben we productie in Marokko. Ook de productie in Spanje is in volle gang: komende weken zullen we weer volop Charentais uit Spanje gaan leveren. De aanvoer Cantaloupe uit Senegal komt in november/december en daarna weer in maart/april. De Marokkaanse productie is in april en mei en Spanje in mei en juni. Tenslotte is de Franse productie van juni tot oktober in twee verschillende regio's (Languedoc en Poitou-Charentes)."

Voor meer informatie:
Maxime Fuzeau
S.A.S. Soldive
B.P. 72 - Brie
79102 Thouars cedex - France
T: +33(0)549 674161
F: +33(0)549 674356
www.soldive-producteur.fr