Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lieve Michielsen, Special Fruit:

"Baby-ananas kent stabiele vraag, met piek in december"

Tholen - Bij Special Fruit hebben ze veel verschillende exoten. Van ananas hebben ze niet alleen de traditionele grote, maar ook de kleine, ook wel baby-ananas genoemd. Deze komen momenteel uit Mauritius en Zuid-Afrika. Volgens Lieve Michielsen, inkoper bij Special Fruit worden deze mini-ananassen jaarrond geleverd. "Er is het hele jaar door een zeer stabiele vraag met een piek in december", vertelt ze. Ook de prijs is over het algemeen constant. Ten opzichte van de gangbare ananas liggen de prijzen gemiddeld 2,5 euro per kilo hoger."



Ook te gebruiken als schaaltje

Ze vertelt dat de ananas over het algemeen wordt afgenomen door gespecialiseerde retailers. "Mensen kiezen voor de goede smaak en buiten het vruchtvlees om kun je de schil ook gebruiken als schaaltje voor bijvoorbeeld een fruitsalade of garnalencocktail. De baby-ananas is enorm decoratief en smaakvol. Het is met veel producten te combineren. Ook bij zware maaltijden is een schijfje babyananas interessant om de spijsvertering te bevorderen en bij of na een gekruide maaltijd verzacht het."

Stijgende vraag

De productie van de baby-ananas gebeurt op dezelfde manier dan bij een 'gewone' ananas. Het is een variƫteit van de gewone ananas en de meest voorkomende is Victoria. De Victoria is zoet van smaak en heeft sappig vruchtvlees. In de afgelopen jaren is de vraag naar baby-ananas licht gestegen. "Onze vaste leverancier uit Mauritius heeft meer dan 300 hectare land en produceert jaarlijks 1.500 ton baby-ananassen van zeer goede kwaliteit. Zij merkten de laatste jaren ook een stijging in de vraag vanuit Europa."

Voor meer informatie:
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
Tel: +32-(0)3 3301792
Fax: +32-(0)3 3150843
www.specialfruit.be
info@specialfruit.be