Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijping laat iets op zich wachten, maar Italiaanse clementines zijn gewild

"November vorig jaar zonden we elke dag tot twee vrachtwagens vol clementines naar de andere Europese landen. Dit jaar moesten we bijna tot het eind van de maand wachten om de eerste volle auto te zien vertrekken", zegt Daniele Martucci van het gelijknamige Italiaanse bedrijf uit de zuidelijke regio Apulië dat al 45 jaar gespecialiseerd is in de verwerking en verkoop van citrus. "Het milde herfstweer heeft de kleuring vertraagd. Het is nog niet koud genoeg in de Italiaanse clementinegebieden."

De kleuring is dus nog niet helemaal uniform, maar de afzet oogt veelbelovend. "Buitenlandse klanten bellen ons voortdurend. Ze vragen om clementines met een goede kleur. Toch zijn er handelaren die tevreden zijn met de huidige rijpheid van het fruit, vooral in Frankrijk en Roemenië. In Polen, Hongarije en Wit-Rusland geven ze er dan weer de voorkeur aan te wachten tot het fruit een uitgesproken oranje kleur krijgt. Maar we kunnen niet klagen. De weinige volumes die we hebben, vliegen de deur uit. We betalen de telers tussen €0,60 en €0,70 per kilo voor de clementines die hier bij ons in het magazijn worden afgezet. Op dit moment hebben de clementines een kleuring van 75-80% en een Brix-waarde van ongeveer 16 graden."

Daniele Martucci

De vraag is dus hoog, in een seizoen dat nog niet helemaal lijkt te zijn begonnen, maar er zijn ook zorgen. "Tot een paar weken geleden deden we bijna de regendans, nu moeten we hopen dat er geen te zware regenval komt, met hoge luchtvochtigheidspercentages. Als het nu fel gaat regenen, kan het echt lastig worden, omdat het fruit beschadigd zou kunnen worden", besluit Martucci.

Voor meer informatie:
Martucci Srl
Via Chiatona
74016 Massafra (TA) - Italië
Tel: +39 338 2620262
martucci.export@tiscali.it
martucci.info

Publicatiedatum: