Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgarije verwerkte vorig jaar 191.000 ton verse AGF

Vorig jaar werden er in Bulgarije 87.900 ton vers fruit en 103.100 ton verse groenten verwerkt, zo blijkt uit cijfers van het Bulgaarse Ministerie van Landbouw.

In de 183 verwerkingsfaciliteiten in het land werden 71.500 ton fruit en 91.700 ton groenten tot eindproduct verwerkt. Het overgrote deel van het verwerkte fruit (66%) was afkomstig van Bulgaarse telers, gevolgd door fruit uit de EU (18%) en fruit dat uit derde landen werd geïmporteerd (9%). Kersen werden het meest verwerkt en hadden een aandeel van 30% op het totaal, gevolgd door appelen (26%), perziken (15%) en pruimen (14%). 

Ook bij de verwerking van verse groenten werd het grootste gedeelte (88%) door Bulgaarse telers aangeleverd, gevolgd door groenten uit de EU (5%) en importgroenten uit derde landen (3%). Tomaten werden het meest verwerkt (39%), gevolgd door paprika's (26%) en aubergines (6%). 

Van de 71.500 ton bewerkt fruit was 38% bestemd voor de conservenindustrie (inclusief jam en compote). Het aandeel diepvriesfruit bedroeg 16% en dan van fruitsappen en -concentraat 15%. Deze drie grote categorieën zijn goed voor 69% van het totale volume verwerkt fruit. Van de 91.700 ton groenten die verwerkt werden (waaronder ook melanges van groenten en fruit) bedroeg het aandeel conserven (inclusief champignons en aardappelen) 57%, diepvriesgroenten vertegenwoordigden 20% van het totaal en sappen en concentraten 13%. Deze drie grote categorieën zijn tezamen goed voor 90% van de totale productie van bewerkte groenten. 

Bron: fermer.bg
Publicatiedatum: