Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lamb Weston publiceert resultaten derde kwartaal

Lamb Weston Holdings, Inc. heeft de resultaten voor het derde kwartaal van het boekjaar 2024 bekendgemaakt en heeft de winstdoelstellingen voor het volledige jaar voor het boekjaar 2024 bijgesteld.

"De overgang naar een nieuw enterprise resource planning (ERP)-systeem in Noord-Amerika had een grotere negatieve impact op onze financiële resultaten in het kwartaal dan we hadden verwacht," aldus Tom Werner, President en CEO. "Deze overgang verminderde tijdelijk de zichtbaarheid van de voorraden eindproducten in distributiecentra, wat onze mogelijkheid om klantorders te vervullen beïnvloedde en druk zette op het verkoopvolume en de margeprestaties. Hoewel we teleurgesteld zijn over de omvang van het effect van de ERP-overgang op het kwartaal, geloven we, na het doorvoeren van systeemaanpassingen en het aanpassen van processen, dat de problemen verleden tijd zijn, aangezien onze ordervervullingspercentages genormaliseerd zijn."

"Als gevolg van de impact van de ERP-overgang en de minder frequente restaurantbezoeken op korte termijn, hebben we onze jaarlijkse verkoop- en winstverwachtingen voor het jaar verlaagd. Desalniettemin behouden we vertrouwen in de onderliggende prestaties van het bedrijf, de gezondheid van de wereldwijde categorie diepgevroren aardappelproducten, en ons vermogen om op lange termijn duurzame, winstgevende groei te realiseren."

Resultaten van het derde kwartaal
De netto-omzet steeg met $204,7 miljoen naar $1.458,3 miljoen, een stijging van 16 procent ten opzichte van het kwartaal van het voorgaande jaar, waarbij het huidige kwartaal $356,7 miljoen aan incrementele verkopen omvat die toe te schrijven zijn aan de consolidatie van de financiële resultaten van Lamb-Weston/Meijer v.o.f., de voormalige joint venture van het bedrijf in Europa, na de voltooiing van de overname door het bedrijf in februari 2023 van het resterende belang in LW EMEA.

De netto-omzet, exclusief de incrementele verkopen toe te schrijven aan de overname van LW EMEA, daalde met $152,0 miljoen, of 12 procent ten opzichte van het kwartaal van het voorgaande jaar, waarbij ongeveer $135 miljoen van de daling toe te schrijven is aan de ERP-overgang. Het volume daalde met 16 procent, waarbij ongeveer 8 procentpunten van de daling gerelateerd zijn aan niet vervulde klantorders als gevolg van de overgang van het bedrijf naar een nieuw ERP-systeem in Noord-Amerika. De andere helft van de volumedaling weerspiegelt grotendeels de minder frequente restaurantbezoeken in Noord-Amerika en andere belangrijke internationale markten, evenals het doorwerkingseffect van de beslissing van het bedrijf om bepaalde lagere geprijsde en lagere margeactiviteiten in het voorgaande jaar te verlaten om strategisch het klanten- en productassortiment te beheren.

De brutowinst steeg met $5,9 miljoen ten opzichte van het kwartaal van het voorgaande jaar naar $403,7 miljoen, en omvatte een $23,3 miljoen ($17,3 miljoen na belastingen, of $0,12 per aandeel) niet-gerealiseerd verlies gerelateerd aan markt-tot-markt aanpassingen geassocieerd met grondstoffen hedgingcontracten. Het kwartaal van het voorgaande jaar omvatte een $5,1 miljoen ($3,8 miljoen na belastingen, of $0,03 per aandeel impact) niet-gerealiseerd verlies gerelateerd aan markt-tot-markt aanpassingen geassocieerd met grondstoffen hedgingcontracten.

Voor meer informatie:
Shelby Stoolman
Lamb Weston Holdings, Inc.
Tel.: +1 208 424 5461
shelby.stoolman@lambweston.com

Publicatiedatum: