Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Engels bezoek bij Ardo praat over Brexit

"Belang voor Vlaamse economie voor een handelsvriendelijke Brexit"

Begin deze week ontving Ardo Ardooie de Vlaamse Minister President Geert Bourgeois. Met dit bezoek wil Voka het belang van goede handelsrelaties met het VK in het kader van Brexit onderstrepen. Mr Colin Stanbridge, CEO van The London Chamber of Commerce, en Mr. Hans Maertens, CEO VOKA, en enkele bedrijfsleiders konden via deze weg aan de aanwezige Europese, nationale en Vlaamse politici hun visie rond Brexit meegeven. "Het is van cruciaal belang voor onze Vlaamse economie dat er een handelsvriendelijke Brexit wordt onderhandeld", aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.



Vierde handelspartner

Minister-president Geert Bourgeois: "Het Verenigd Koninkrijk is onze vierde handelspartner. De handel over het Kanaal moet blijven floreren - zonder handelsbelemmeringen - ook nadat de Britten de Unie en de eenheidsmarkt hebben verlaten. Daarom is een breed en ambitieus handels- en investeringsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk cruciaal. Wij streven niet alleen naar een nultarief op onze producten, maar ook naar zo weinig mogelijk grens- en douaneformaliteiten en het behoud van gemeenschappelijke productnormen. Om ons voor te bereiden op de Brexit-onderhandelingen hebben we met de Vlaamse regering al heel wat voorbereidend werk gedaan, zoals een economische impactanalyse, onze belangen in kaart gebracht, een Brexit-meldpunt opgericht, een stakeholderoverleg georganiseerd in Brussel en Londen - samen met Voka - en diplomatieke contacten aangeknoopt op het allerhoogste niveau."



Bron: Voka

Klik hier voor het volledige persbericht

Publicatiedatum: