Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Syros blijft nieuwe producten introduceren

"Jaarlijks produceren we zo'n 350 ton avocadoproducten"

Tholen - De populariteit van avocado uit zich dagelijks bij Syros, het bedrijf dat zowel diepvries- als verse avocadoproducten produceert. In 2015 verhuisde Syros naar een nieuw pand waar de eigen productie ook plaatsvindt. "We zijn hard gegroeid en, naast de diepgevroren avocadoproducten die we importeren en distribueren op de Europese markt, produceren we jaarlijks ook zo'n 350 ton avocadoproducten. Het is onze missie om telkens met iets nieuws te komen", vertelt Bram Boels.



Positie in retail verder uitbouwen

Syros heeft al bijna 25 jaar ervaring met de avocado. "We leveren nu ongeveer 12 jaar aan retail, maar vooral in 2016 zijn de leveringen aan die doelgroep hard gegroeid. Daarnaast zijn foodservice en industrie belangrijke afnemers. We zullen de komende jaren onze positie in al ons doelgroepen verder uitbouwen. Met onze kennis weten we precies wat we met de avocado kunnen doen."



Gezond

Het belangrijkste bewerkte product is de guacamole. "De basis van veel producten blijft avocado. Er zijn daar verrassende combinaties mee te maken. Nieuwe producten die we geïntroduceerd hebben vorig jaar hebben te maken met de 'tex-mex-style'. Rodebonen-dip is daar één van. We introduceerden onder andere de nacho-trio en een andere nieuwe guacamole. Het voordeel is dat wij flexibel zijn en ook kleinere volumes kunnen produceren. Daarnaast blijven we innovatieve producten introduceren, dat zit in ons DNA. We willen een voorsprong behouden. Avocado is een heel gezond en groeiend product. We geloven erin."



Houdbaar door HPP
Het bedrijf wil de guacamole zonder toegevoegde bewaarmiddelen toch een houdbaarheid meegeven. Daarom werken ze met de HPP-procedure om koud te pasteuriseren. Daarbij wordt ultra hogedruk gebruikt. De belangrijkste markt voor producten van Syros is Frankrijk. "Daarnaast leveren we in België, Nederland, Scandinavische landen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, enz…. De komende jaren willen we ons verder focussen op groei bij Europese retailers."



Voor meer informatie:
Bram Boels
Syros NV
Weststraat 32
8490 Jabbeke - België
T: +32-50 814 500
F: +32-50814 187
www.syrosnv.com
info@syrosnv.com