Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Farm Frites gaat fritesfabriek in Kazachstan bouwen

Askar Myrzakhmetov, de vicepremier en Minister van Landbouw van Kazachstan, heeft op 25 januari de afgevaardigden van het Nederlandse bedrijf Farm Frites ontmoet. Ze bespraken de plannen om een fabriek in het noordoosten van Kazachstan te bouwen. De fabriek zou diepvriesfrites gaan produceren.

Het project houdt in dat er een fabriek gebouwd wordt met een jaarlijkse productiecapaciteit van 140 duizend ton. Het investeringsbedrag wordt nog besproken.
Farm Frites werd in 1971 opgericht als familiebedrijf in Nederland. De productie van bevroren en gekoelde producten die gemaakt worden van aardappelen is de voornaamste bezigheid van het bedrijf. Het bedrijf heeft veertig verkoopvestigingen en zes fabrieken in veertig landen. Ongeveer 1,3 miljoen ton aardappelen worden per jaar verwerkt. De producten worden naar meer dan tachtig landen geĆ«xporteerd. 

De twee partijen discussieerden over zaken die te maken hadden met bilaterale handel en economische relaties. Ook werden er voorbereidingen getroffen voor de derde bijeenkomst van de Kazakh-Dutch Business Council die in juni in Astana plaatsvindt. 
Publicatiedatum: