Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lentecroquet al 12 jaar lang een delicatesse voor aspergeliefhebbers

Kwekkeboom luidt de lente in met aspergecroquet

Kwekkeboom kondigt deze week de komst aan van de aspergecroquet, een ware delicatesse onder de Nederlandse snacks. Traditiegetrouw komt de snackproducent met de Kwekkeboom lentecroquet om de lente in te luiden. De croquet is bereid met een extra romige ragout, een verfijnd kruidenmengsel en uiteraard de beste kwaliteit witte asperges. De aspergecroquet is vanaf half april exclusief te bestellen bij de betere cafetaria’s en horecagelegenheden in heel Nederland.


De Kwekkeboom lentecroquet is bereid met een extra romige ragout, een verfijnd kruidenmengsel en de beste kwaliteit witte asperges.


Ook dit jaar is het Kwekkeboom weer gelukt om de lekkerste asperges te selecteren om de lentecroquet te ontwikkelen. Met deze unieke croquet wil Kwekkeboom voorzien in de groeiende vraag van consumenten naar variatie in smaken. Naast de lentecroquet, die de snackproducent ieder jaar uitbrengt, gaat Kwekkeboom ook op zoek naar nieuwe smaken voor haar snacks uit binnen- en buitenland.

Marketing Directeur Flip Houtman vertelt: “De lentecroquet brengen we al 12 jaar lang uit. De croquet is erg populair, maar wordt vanwege de tijdelijke beschikbaarheid van asperges in beperkte oplage geproduceerd. We merken dat consumenten steeds gevarieerder willen eten en ook precies willen weten wat ze in hun mond stoppen. Door te variëren met smaken en verrassende ingrediënten in onze producten te gebruiken, willen we met heel Nederland snacken opnieuw ontdekken.”

Lentecroquet exclusief voor horeca

Een select deel van het Kwekkeboom assortiment, waaronder de originele Kwekkeboom rundvleeskroket, zal in de loop van dit jaar voor het eerst verkrijgbaar zijn in het supermarktkanaal. Kwekkeboom verwacht dat de aanwezigheid van het merk in de supermarkt tot gevolg zal hebben dat consumenten ook vaker naar Kwekkeboom zullen vragen in de horeca. Flip Houtman: “Een belangrijk deel van het Kwekkeboom assortiment, waaronder de speciale ‘limited edition’ kroketten zal bewust alleen in de horeca verkrijgbaar zijn. Zo kunnen horecaondernemers zich blijven onderscheiden ten opzichte van het supermarktkanaal.”

Het assortiment dat exclusief in de horeca beschikbaar blijft, bestaat onder meer uit de biologische Kwekkeboom productlijn, de goulash- en satécroquet en specials zoals de lentecroquet. In het najaar zal Kwekkeboom ook weer de bekende wintercroquet met zuurkool en stukjes rookworst op de markt brengen.

Kwekkeboom on tour

Tijdens de start van het aspergeseizoen begin april zal Kwekkeboom een aantal cafetaria’s bezoeken met de exclusieve aspergecroquet. Met een speciale Kwekkeboom oldtimer wordt de croquet verkocht voor slechts 1 euro bij drie cafetaria’s in het zuiden van Nederland, waar asperges zeer populair zijn. Zo kunnen consumenten de kroket proeven.

De aspergecroquet is vanaf half april verkrijgbaar bij horecagelegenheden in heel Nederland. 
Publicatiedatum: