Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul van Ravenswaaij:

"Ivoriaanse mango's zijn de lekkerste die er zijn"

Tholen - Afgelopen week arriveerden bij S.C. van Ravenswaaij in Veenendaal de eerste mango's van de variëteit Kent uit Ivoorkust per luchtvracht. Vanaf deze week komen de eerste containers binnen. "We zijn een vrij grote speler in mango's uit Ivoorkust, zeker wat betreft de ready-to-eat mango's", vertelt Paul van Ravenswaaij sr.



"Momenteel zijn er ook mango's uit Peru, Mali en Brazilië op de markt, maar de mango's uit Ivoorkust zijn de lekkerste mango's die er beschikbaar zijn. Het seizoen duurt maar zes à zeven weken en dan is het voorbij", vertelt Paul, die spreekt van een goede vraag. "Tachtig procent van de mango's wordt afgezet via de supermarkten, ook in het buitenland. Zo gaan de ready-to-eat-mango's voornamelijk naar Rusland, maar daar zit ook een speciaal prijskaartje aan."



Van Ravenswaaij importeert al een paar jaar mango's uit Ivoorkust. "Het ene jaar is het seizoen heel goed en het andere jaar heel slecht. Als het regent in Ivoorkust, kan het verkoopseizoen ook wel eens dramatisch verlopen, maar tot nu toe is er sprake van prima weer met een prima oogst. Wij hebben gedurende het hele oogstseizoen iemand lopen, die de oogst controleert en daardoor zitten we zo dicht mogelijk bij de bron", besluit de importeur.



Voor meer informatie:
Paul van Ravenswaaij
S.C. van Ravenswaaij
De Doelen 2
3905 TA Veenendaal
Tel: 0318-546474
www.ravenswaaij.nl