Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ananasexporteur Ananas Victoria Ltd uit Mauritius

De ananasteelt neemt een belangrijke plaats in in Camp-de-Masque Pavé op Mauritius. Dit is niet alleen zichtbaar aan een groot gebeeldhouwde ananas bij de ingang van het dorp, maar ook aan de vele werknemers die werkzaam zijn bij Ananas Victoria Ltd. Dit is een familiebedrijf dat geleid wordt door de broers Proag, wier vader een van de eerste ananastelers op grote schaal was op Mauritius. Vandaag de dag is het bedrijf uitgebreid en is zij ook gevestigd in Clemenica en St. Julien. 

De gebroeders Proag genieten door hun onderneming sinds lange tijd een groot aanzien in de ananaswereld. Ze staan erop dat de export binnen 24 uur verwerkt is. De ananas worden erg vroeg in de ochtend gesneden. Dan volgen de stappen van schoonmaak, wassen en verpakken op verschillende manieren, afhankelijk van het exportland. Uiteindelijk worden ze naar het vliegveld gebracht om de volgende morgen in het land van bestemming aan te komen.

De steekwoorden van de onderneming van de Proags zijn winst, zorgvuldigheid en nauwkeurigheid. Ongeveer 40 werknemers zijn werkzaam bij de Ananas Victoria Ltd jointventure Exo Green Ltd. Het bedrijf is gecertificeerd door Global Gap vanwege de goede kwaliteitscontrole die het bedrijf toepast, omdat ze bij de productie en de verwerking betrokken is. 

Daarnaast is ook efficiëntie een belangrijk sleutelwoord. Om een goede kwaliteit/prijsverhouding aan te kunnen bieden, kiezen veel klanten ervoor om zich naar de plaats van productie te begeven. Hierdoor verkrijgt het bedrijf veel kennis wat betreft logistiek, opslag en verpakkingen waardoor de ananas nog efficiënter geëxporteerd kan worden. 

Publicatiedatum: