Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen: Mangoproductie 24% hoger

Op de Filipijnen zal men in 2013 vermoedelijk 24,5% meer mango's produceren dan in het voorgaande jaar, zo meldt het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website. In totaal zal de oogsthoeveelheid daarmee uitkomen op zo'n 955.823 ton. In 2012 was de oogsthoeveelheid nog met 2,6% gedaald naar 767.851 ton.
 
In de komende jaren zal de mangoproductie op de Filipijnen verder toenemen. Het 'Department of Agriculture' heeft een vierjarenplan gemaakt. Doel is een jaarlijkse productiestijging van 5% vanaf 2014. Vanaf 2016 zal de jaarlijkse productiehoeveelheid dan op 1,1 miljoen ton liggen, zo hoopt het ministerie.
 
De regering ondersteunt verschillende onderzoekplannen om de kwaliteit van Filipijnse mango's te verbeteren. Belangrijke punten zullen vooral verbeteringen aan de vrucht wat betreft schilkleur, schildikte en suikergehalte zijn, maar ook verbeterde resistentie tegen ziektes en ongedierte.
 
 
Publicatiedatum: