Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ive Lambert, Starfruit:

"Bij lange na niet genoeg mango's op de markt"

Tholen - In de mangomarkt is er een enorm tekort. "Omdat Peru de laatste weken een stuk minder volumes heeft verzonden en de aankomsten van Ivoorkust zijn vertraagd, vallen we een beetje in een gat", vertelt Ive Lambert van Starfruit. "Het merendeel van Ivoorkust komt pas zo'n beetje rond 7 mei met de boot aan, waardoor er in die tussentijd een tekort is. We hebben vandaag de laatste container uit Peru binnen. De volumes die er nu zijn is een druppel op een hete plaat."

Minder productie in Casma
"Natuurlijk hebben we elk jaar deze overgang, maar dit keer is het extra moeilijk. Peru is niet eerder afgelopen dan anders, maar heeft de laatste weken gewoon minder volumes gestuurd. Er zijn nog een aantal importeurs geweest die er vrij lang mee door konden gaan, zoals ons. Maar elke week viel het volume meer en meer tegen en wat deze week nog binnenkwam was minimaal. Er was een stuk minder productie in Casma. Volgende week is er nagenoeg geen Kent beschikbaar. Her en der komt er mogelijk een containertje Ivoorkust of Mali, maar dat is bij lange na niet genoeg om de markt te dekken. Als we kijken naar de kwaliteit van de laatste Peruaanse is er wel wat meer kans op ziektes zoals koprot en antracnose, door de regen daar. Maar je hebt bij bijna elke origine aan het einde van het seizoen wel wat meer risico's." Ive geeft aan dat de prijzen door de kleine volumes aardig de hoogte zijn ingegaan. "De markt is op prijsgebied al een week of 5/6 goed te noemen. We hebben prijzen gemaakt van 6 tot 7 euro voor bootmango's en nu gaan we daar zelfs vlot boven tot 8 en 8,5. Ik denk dat dit nog verder op gaat lopen."



Starfruit verwacht rond week 20 wat meer volumes uit Ivoorkust te ontvangen. "En dan maar hopen dat het niet net zoals vorig jaar na 5 weken is afgelopen omdat het begint te regenen. Ook Mali begint nu stilaan in productie te komen, die zendingen verwachten we eind mei te ontvangen."

Vliegtuigmango's

Van vliegtuigmango's hebben we vandaag de eerste Mexicaanse binnengekregen. Wat we van Ivoorkust hebben is nog vrij groen. Qua uiterlijk is de kleur wel goed, maar de binnenkant is nog iets terughoudend. Midden volgende week zal dat al een stuk beter zijn."

Voor meer informatie:
Ive Lambert
Starfruit Company
Werkhuizenkaai 112-154
Brussel - Belgiƫ
Tel: + 32-022420876
Fax: + 32-022421208
www.star-fruit.eu