Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kant-en-klare gehakte en teentjes knoflook

Met een achtergrond in de foodservice en in het bezit van meerdere restaurants, zochten de eigenaren van Hellas Quality Foods Christos en John naar een nieuwe onderneming. Maar ze wilden iets anders aanbieden dan olijfolie, olijven en wijn. Omdat ze de voedselmarkt goed kennen, zagen ze een behoefte aan kant-en-klare knoflook en wilden ze met een product komen dat verschilde van die al op de markt zijn.



De meeste kant-en-klare gehakte knoflook- of knoflookteentjes op de markt zijn ingevroren of op de een of andere manier geconserveerd door bevriezing of het maken van een pulp, maar Christos en John hebben een 100% puur product zonder conserveermiddelen ontwikkeld.

Panagiotis Kouvaras van Hellas Quality Foods: "Voor onze gehakte knoflook gebruiken we een thermo-cyclisch proces dat het groeiproces stopt, wat de knoflook in suspensie houdt. Voor de teentjes hebben we een manier ontwikkeld om ze te schillen zonder de knoflook te verstoren of vocht toe te voegen. Deze processen zorgen voor een houdbaarheid van zes maanden voor onze gehakte knoflook en zes weken voor onze knoflookteentjes. Wat interessant is met betrekking tot de houdbaarheid is dat de knoflook na deze periode niet bederft, maar wanneer we denken dat de knoflook gaat ontspruiten. "



Volgens Panagiotis is ongeveer 95-99% van de knoflook afkomstig uit Griekenland, afhankelijk van het seizoen, terwijl de resterende 1-5% alleen afkomstig is van andere landen in het Middellandse Zeegebied. Zaaien begint in de herfst (oktober/november) en de oogst vindt plaats van juni tot oktober.

"We verkopen momenteel voornamelijk aan de binnenlandse markt, met wat export naar Cyprus, maar we willen graag uitbreiden naar andere markten. In Griekenland bereiken we vooral high-end klanten, omdat de prijs nog steeds een grote factor is wanneer consumenten een aankoop overwegen. Het is ook jammer omdat je ongeveer maar een klein theelepeltje van ons product nodig hebt, wat het goedkoper maakt dan ze denken. En de kwaliteit van onze knoflook maakt een groot verschil", benadrukte Panagiotis.

De knoflook wordt aangeboden in kleine potten van 70 tot 80 gram voor consumenten en in emmers van 650 gram tot 2 kilo voor foodservice-bedrijven. Er is veel vraag van cateraars en restaurants vanwege het gemak en de versheid van hun product.

"Het product verkoopt zichzelf in de horecasector. Helaas is de groei wat traag geweest bij het opbouwen van stabiele contracten met retailers. Elke klant met wie ik spreek is er gek op, maar we zijn nog steeds op zoek naar de juiste kanalen voor langdurige contracten met retailers. Op dit moment is het product verkrijgbaar in supermarkten en buurtwinkels", sluit Panagiotis af.

Voor meer informatie:
Panagiotis Kouvaras
Hellas Quality Foods
Tel: +302102322090

Publicatiedatum :



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018