Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Friet van Beus gestart om slechte aardappeljaren op te vangen

Tholen - Nederlanders zijn gek op friet, maar ook op verse en hoge kwaliteit producten. Snackbars, restaurants en ook de aardappeltelers proberen hier op in te spelen door friet aan te bieden met een verhaal. Thijs en Joost van Beusichem uit Zeewolde hadden een idee om verse friet te verkopen opgepakt en zo is het merk "Friet van Beus" ontstaan.
 
Het bedrijf V.O.F. L. van Beusichem richtte zich voornamelijk op de teelt en sortering van aardappelen. In totaal heeft het bedrijf ruim 110 hectare grond waar ze jaarlijks rond de 2 miljoen kilogram aardappelen van rooien. Thijs vertelt: "We zagen als jonge jongens al dat de prijzen van de aardappelen heel erg afhankelijk waren van verschillende factoren. Om de slechte jaren wat meer op te vangen zijn we aan de slag gegaan met het snijden van verse friet. Onze ouders, Leo en Jolanda waren meteen enthousiast en zo zijn we klein gestart."
 

Thijs en Joost van Beusichem met vacuüm verpakte friet.

Veruit de meeste aardappelen die op het bedrijf worden geteeld worden zijn Agria's en Frieslanders. Deze gaan voor een groot deel naar verwerkers zoals Aviko en Lamb Weston. "We zetten zelf iedere week rond de 3500 kilo aardappelen af waarvan we 2500 kilo zelf doen snijden en vacuüm verpakken. De rest sorteren we alleen en deze worden door de klant zelf geschild. Daarnaast bezorgen we alles ook zelf bij onze klanten. Alle processen van teelt tot verpakken hebben we in eigen beheer waardoor we een hoge kwaliteit bij onze klanten kunnen garanderen. Vorig jaar hadden we 4 klanten, dit aantal is al gegroeid naar 14 klanten. We zijn hier stiekem wel een beetje trots op en willen deze groei graag vast blijven houden. Dit doen we door langs cafetaria's en restaurants te gaan en hier ons product te laten proeven. Om het aan de consumenten te laten proeven kunnen we een cafetaria of restaurant ook een aantal proefzakken aanbieden zodat ze kunnen kijken wat hun klanten er van vinden."

Thijs vertelt over het afgelopen seizoen: "Heel het seizoen is er al een overschot aan aardappelen waardoor de prijzen laag zijn. We hebben wel wat meer moeten drogen in de eerste 2 weken na de oogst en we hebben iets meer last van groen en vergroeiingen. Het valt allemaal wel mee en door goed te sorteren kunnen we toch de kwaliteit bieden die de klanten van ons gewend zijn."
 
De broers willen de focus wel meer richten op cafetaria's en restaurants. "We zien dat dit een grotere markt is dan direct aan de consument verkopen. Via verschillende boerderijwinkels kunnen consumenten ons product al kopen voor thuis gebruik, alleen zien we dat cafetaria's op dit moment de grootste afnemers zijn. Nu doen we iedere dinsdag en vrijdag ochtend alles snijden, verpakken en in de middag bezorgen. Daardoor is het gegarandeerd vers en hebben we direct contact met onze klant. De focus blijft voorlopig nog de regio en dit hopen we in de toekomst wel wat uit te breiden", sluit Thijs mee af.

Voor meer informatie:
Friet van Beus
Duikerweg 10
3897 LM Zeewolde

Thijs van Beusichem: 0623972300
Joost van Beusichem: 0623055742


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018