Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Markt bewerkte AGF bereikt $ 319,9 mld in 2020

Groenten en fruit zijn tegelijkertijd de meest bederfelijke en de meest essentiële ingrediënten in het dieet van de mens. Ze zijn een goedkope, goede voedingsbron en leveren een aanzienlijke bijdrage aan het menselijk welzijn door hun hoge voedingswaarde.

De bewerking van groenten- en fruit is zeer algemeen in de voedsel- en drankensector. Verschillende soorten bewerking zoals drogen, conserveren, invriezen en de bereiding van jam, sap en gelei verlengen de houdbaarheid van versproducten.

Volgens een rapport was de wereldwijde vraag naar bewerkte groenten en fruit in 2014 goed voor 203,3 miljard dollar (174,7 mld euro). Deze zal naar schatting in 2020 de 319,9 miljard dollar (274,5 mld euro) bereiken, wanneer tussen 2016 en 2020 de verwachte samengestelde jaarlijkse groei van 7,9% wordt gerealiseerd.

Zion Market Research heeft een nieuw rapport gepubliceerd, getiteld "Fruits and Vegetables Processing Market (Fresh, Canned, Frozen, Fresh Cut, Dried, And Convenience Products) by Processing Equipment (Packaging, Pre-Processing, Washing and Dewatering, Processing, Filling, and Seasoning), Operation Type (Automatic and Semiautomatic): Global Industry Perspective, Comprehensive Analysis and Forecast, 2014 – 2020."
 
Stijgende beschikbare inkomens, kwaliteit en gemak, toenemende niveaus van groenten- en fruitimport, toenemende verstedelijking, de vraag van de consument naar veiligheid, wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen en de groei van fastfoodketens en supermarkten versterken de groei van de verwerkte groenten en fruit-markt in de zich ontwikkelende regio's.

Momenteel wordt bewerkt, kant-en-klaar of diepvriesvoedsel steeds populairder door productdiversificatie, veranderende levensgewoonten, massaproductie en het vaak drukke bestaan. Echter, strenge voedselveiligheidsregulering voor verwerkte voedingsmiddelen heeft wel invloed op de groei van de markt.

Bewerkte groenten en fruitproducten zijn bijvoorbeeld sappen. Wat betreft bewerkte producten liggen er voor bewerkte groenten en fruit nog grote kansen. Die vertegenwoordigden in 2014 het leeuwendeel van deze producten met ongeveer 52% van de totale markt.
 
Deze segmenten zullen waarschijnlijk tot 2020 sterk groeien als de verwachte samengestelde jaarlijkse groei uitkomt. De vraag naar bewerkte producten is in de zich ontwikkelende economieën sneller gegroeid aangezien de economische groei leidde tot hogere inkomens, grotere verstedelijking en de opkomst van een sociale middenklasse.

Het producttype-segment van de groenten- en fruitmarkt omvat verse, geconserveerde, diepvries, vers gesneden, gedroogde en gemaksproducten. Geconserverde groenten en fruit hebben een groot potentieel als gevolg van de stijgende vraag en consumptie wereldwijd. In 2014 hadden ze ongeveer 20% van het totale marktaandeel.

De bewerkingsmethode is verschillend voor elk van deze productsegmenten. De diverse soorten apparatuur die worden gebruikt vallen onder de categorieën verpakking, wassen, vullen en kruiden. De belangrijkste soorten verwerkingsapparatuur zijn halfautomatisch en automatisch.

Geografisch gezien domineerde Noord-Amerika de wereldwijde groenten- en fruitmarkt met een marktaandeel van meer dan 31% in 2014. Dit kwam voornamelijk door de toenemende Amerikaanse consumptie van diepvriesvoeding. Europa is een van de belangrijkste spelers in de wereldhandel in bewerkte groenten en fruit. Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland zijn enkele van de grootste importeurs van bewerkte groenten en fruit in Europa. Afrika en het Midden-Oosten vormen een regio met een zeer grote potentiële consumentenbasis voor bewerkte groenten- en fruitproducten.

Bedrijven in deze sector streven voortdurend naar kenmerkende en innovatieve manieren om hun marktaandeel en hun verkooptechnieken te verbeteren.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018