Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse industrieappelen worden duurder

De inkoopprijzen van industrieappelen zijn hoog gebleven in het begin van september dit jaar: bijna 3 keer zo hoog als vorig jaar.

Volgens Mariusz Dziwulski, een marktanalist, is deze grote stijging het gevolg van het lage aanbod van appelen vergeleken met vorig jaar. Ramingen van GUS duiden op een afname van 30-35%, hoewel dit wellicht wat naar boven wordt bijgesteld in de volgende verwachting van CSO in september. Er is niet alleen een tekort aan onbewerkte appelen. Er zal ook minder geconcentreerd appelsap beschikbaar zijn dit najaar. 

De prijzen van appelconcentraat zullen dit najaar waarschijnlijk stijgen, hoewel verdere stijgingen worden tegengehouden door een hoger aanbod van appelsap uit China. Dit zou de Europese export naar de Amerikaanse markt kunnen verzwakken waardoor de Europese markt meer appelsap uit China zou kunnen gaan importeren. 
Publicatiedatum: