Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Polen: industriefruit fors duurder

"Dit jaar is de prijs van industriefruit in Polen erg hoog. Hierdoor zijn de prijzen van producten als jam, fruitsappen en diepvriesfruit ook gestegen, " zegt Bożena Nosecka van het Instituut van Agrarische en Voedsel Economieën. Ze voegt toe dat geïmporteerd fruit goedkoper is dan vorig jaar. 

De prijsstijging wordt veroorzaakt door de slechte oogst dit jaar. Tijdens de bloei van de fruitbomen heeft vorst de knoppen beschadigd, waardoor de oogst van bijna alle soorten fruit lager is dan in 2016. Door de kleinere oogsten betalen verwerkingsbedrijven meer voor hun grondstoffen. Dit geldt voor alle soorten fruit, behalve frambozen. Dit fruit is iets goedkoper dan vorig jaar dankzij de grote hoeveelheid diepvriesfruit uit Servië. 

Vers fruit
Importfruit, zoals bananen, citroenen, abrikozen, sinaasappelen, nectarine en pruimen zijn ook iets goedkoper geworden. Volgens de statistieken levert de aardbeienoogst dit jaar 177.000 ton op, 10% minder dan vorig jaar. Bij kersen is dit 70.000 ton, maar liefst 60% minder dan vorig jaar. De raming is dat de appeloogst 30-35% minder zal zijn dan vorig jaar.


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018