Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Revolutionaire avocadopulp verovert de wereld

Het product is pas sinds twee maanden op de markt, maar het in Queensland gevestigde Sunfresh is al van plan de productie van zijn avocadovruchtvlees, dat niet verkleurt, te verdubbelen. Volgens het bedrijf is de interesse in dit wereldwijd nieuwe product in verschillende landen "erg groot".

"Het vruchtvlees is al beschikbaar in Hong Kong, China, Macau en Thailand en zal binnenkort naar Singapore en Maleisië gaan. We hebben ook al geïnteresseerden in de Filipijnen, Mongolië en Taiwan", aldus adjunct-directeur Evan Heidemann. "In principe bereiden deze nieuwe markten ons voor op het verdubbelen van onze volumes om aan de vraag te voldoen. De Aziatische markt is gericht op gezondheid en dus is er veel belangstelling voor producten zonder conserveermiddelen, chemische stoffen en additieven: ons product past daar perfect bij."De zakjes avocado zijn alleen verkrijgbaar in het buitenland via geselecteerde voedseldistributeurs, maar het bedrijf sluit niet uit dat ze in de toekomst ook in de Australische schappen zullen liggen. Sunfresh zegt dat het avocadovruchtvlees deuren naar landen heeft geopend die eerder door bioveiligheidswetten onbereikbaar waren. "We hebben besloten het buitengaats te houden op markten waar we door protocollen werden beperkt", aldus Heidemann.

Volgens Heidemann maakt de nieuwe technologie het product revolutionair. Het bedrijf heeft onlangs nieuw ontwikkelde apparatuur in gebruik genomen om avocado's te kunnen verwerken en verpakken in vacuümzakken. Het vruchtvlees kan tot 30 dagen in de koelkast worden bewaard en heeft eenmaal geopend een houdbaarheid van 7-10 dagen. Smaak en versheid worden volgens het bedrijf niet beïnvloed doordat het vruchtvlees wordt verkocht in diepvriesverpakkingen, waarin ze een jaar worden bewaard. 

"Dit product komt het dichtst in de buurt van een natuurlijke, verse en rijpe avocado. Er zijn geen conserveermiddelen gebruikt en er wordt niets toegevoegd om het bruinkleuren van de avocado's te stoppen. Het is door drie verschillende laboratoria gevalideerd om zeker te maken dat het product veilig is en werkt. Dus die technologie ligt verzekerd in overeenkomsten."


Het bedrijf werkt al sinds februari 2016 aan het product, maar de officiële lancering vond plaats op 25 mei bij de verwerkingsfaciliteit. "We zijn een coöperatie van telers, met telers in heel Australië", aldus de adjunct-directeur. "Daardoor hebben we 12 maanden lang toegang tot elke Australische teeltregio. We zullen het hele jaar door produceren", besluit Heidemann.

Voor meer informatie:
Evan Heidemann
Sunfresh
Tel: +61 7 5446 3783 

Publicatiedatum: 20-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: