Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer fruit uit India voor Coca-Cola drankjes

Coca-Cola wil de komende jaren meer fruit uit India afnemen om te voldoen aan de mondiale behoeften. Het bedrijf richt zich meer op fruitproducenten. Asim Parekh zal de onderdirecteur van de businessunit worden van Coca-Cola India en Zuidwest-Azië. 

Met het nieuwe initiatief, wat Coca-Cola de 'Circular Economy" noemt, zal het Amerikaanse bedrijf betrokken zijn in de hele leveringsketen van fruit. Coca-Cola: "We zullen ons bezig houden met de waardeketen, die bij telers beginnen."

Op dit moment koopt Coca-cola elk jaar meer dan 200.000 ton fruit van Indiase telers. Er wordt 70.000 ton mango's van 50.000 verschillende telers aan Coca-Cola geleverd. De mango's worden gebruikt voor Maaza, een mangodrankje. Met het doel om de productie te verdubbelen, zal Coca-Cola ongeveer 14.000 ton van 100.000 telers afnemen. Het bedrijf koopt echter niet direct van de telers. Er zijn een aantal leveranciers die ook aan Coca-Cola afdelingen in andere landen leveren. Eén leverancier, Jain Irrigation Systems, levert ongeveer 56-60% mangopulp aan Coca-Cola India. 

Het bedrijf maakte in 2010 bekend dat ze tegen 2020 $5 miljard (€4,5 miljard) in capacititeitsvergroting en marktontwikkeling zouden investeren. Nadat premier Narendra Modi in september 2014 de multinational opriep om fruit in hun drankjes te doen, is Coca-Cola hiermee aan de slag gegaan. Hierdoor zou de fruitsector in India gestimuleerd worden. 

Publicatiedatum: