Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Introductie Sapp moet consumentenmisleiding halt toeroepen

Smart Ice Trading introduceert Sapp, het eerste pure vruchtensap ooit dat direct na het persen wordt ingevroren en vervolgens weer in optimale staat ontdooit. Dit komt door de homogene bevriezingstechniek die voor Sapp wordt gebruikt, waardoor het mogelijk is om vers vruchtensap in te vriezen met behoud van kwaliteit, vezels en voedingswaarden. Met deze innovatie willen ondernemers Marcel Heidbuurt (CEO en founder) en Stefan Offringa (Managing Director) de markt veranderen en consumentenmisleiding een halt toeroepen. Sapp is in Nederland te vinden in het vriesvak bij Marqt, Jumbo supermarkten en wordt geleverd aan horecagroothandel en levensmiddelenleverancier De Kweker. Sapp is momenteel verkrijgbaar in de varianten sinaasappel- en appelsap.


 
Homogene bevriezingstechniek
Tot op heden was het niet mogelijk om vers vruchtensap zonder bewerking lang houdbaar te maken en tegelijkertijd echt vers te laten zijn. Dankzij de Smart Ice technologie zorgt dat het verse vruchtensap volledig intact blijft tijdens de bevriezing en ontdooiing. Op deze manier blijven de voedingsstoffen behouden en ontstaat er geen vlokvorming, zoals bij een regulier bevriezingsproces van verse vruchtensappen. Marcel Heidbuurt heeft een achtergrond in polymeerchemie: "Met de Smart Ice technologie ontwikkelden we een methode om de bestanddelen in vers vruchtensap te homogeniseren, waardoor ze als één geheel bevriezen en ontdooien. Het grote voordeel hiervan is dat Sapp lang houdbaar is en vers blijft omdat in bevroren toestand het verouderingsproces wordt stilgelegd."
 
Lang houdbaar
"We merkten dat consumenten door de bomen het bos niet meer zien en onduidelijk is welke ingrediënten en voedingswaarden precies in verssappen zitten. Op vruchtsapgebied zijn weinig vitaminerijke dranken verkrijgbaar, terwijl men denkt dat het sapje dat ze drinken boordevol voedingsstoffen zit. Daar komt bij dat de kwaliteit van vers geperste vruchtensappen na het persen snel achteruit gaat. Met Sapp gaan we consumentenmisleiding tegen en maken we het makkelijk een bewuste levensstijl te omarmen. Je haalt 100% puur natuurlijk vruchtensap in huis, zonder zelf te hoeven persen", aldus Stefan Offringa, woordvoerder van Smart Ice Trading.

Omdat Sapp in de vriezer wordt bewaard, kan het maandenlang blijven liggen en is het na ontdooiing nog even voedzaam en vers als toen het bevroren werd. Sapp bevat geen toegevoegde suikers, geur-, kleur- en smaakstoffen en vormt de ideale basis voor smoothies. "Voor de consument is het vooral even wennen dat vers geperst vruchtensap vanaf nu ook in de vriezer van de supermarkt te vinden is en thuis tot twee jaar uitstekend kan worden bewaard", aldus Offringa.
 
Kapers op de kust
De Smart Ice technologie blijft niet onopgemerkt. Deze manier van conserveren maakt export namelijk ook vele malen makkelijker. Smart Ice Trading is al benaderd door uiteenlopende fabrikanten maar vooralsnog blijft dit proces geheim. Offringa: "We zijn met meerdere partijen in gesprek, maar bevinden ons nog in de oriënterende fase. Op dit moment willen we vooral mooie, eerlijke producten blijven ontwikkelen met onze revolutionaire technologie."
 
Voor meer informatie:
Smart Ice Trading B.V.
Postbus 116
1160 AC Zwanenburg
sander@smart-ice.eu
sapp-juices.nl

Publicatiedatum: 11-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: