Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
AgroFresh snijdt op de millimeter nauwkeurig

"Vraag naar gesneden groenten wordt steeds specifieker"

Tholen - In 2015 zei Kris Indestege het al: door de wetgeving van de witte kassa zijn er groeikansen voor gesneden groenten. "Dat merken we nog steeds", bevestigt hij. "In Vlaanderen is de witte kassa vandaag de dag vrijwel overal ingevoerd. Dit betekent dat de personeelskosten toenemen. Horecabedrijven kiezen er daarom voor om meer taken uit te besteden. Een mooie opportuniteit dus, onder andere voor bedrijven die gesneden groenten leveren. We zien jaarlijks een goede groei in de afzet."Groei
Kris is actief in twee bedrijven Cofru en AgroFresh. "Met Cofru richten we ons met name op de groothandel en met AgroFresh bedienen we vooral de kleinhandel. We bieden naast gesneden groenten het volledige AGF-pakket. Het aandeel gesneden groenten en AGF is respectievelijk 35 en 65%. In de komende jaren verwacht ik wel dat het 50/50 zal worden."

Millimeter
De vraag naar gesneden groenten is bijna per bedrijf verschillend. "Per klant leveren wij de bestellingen op maat. opvallend is dat de vraag in de afgelopen vragen steeds specifieker is geworden. Men zoekt echt specifieke vormen en klanten geven aan hoe groot de groente mag zijn, op de millemeter nauwkeurig. Wij spelen hier graag op in, bij ons zijn er veel mogelijkheden."

Prijs en kwaliteit zijn beide belangrijke aspecten volgens Kris. "We merken dat wij ons een beetje in het middensegment begeven. We zijn niet de goedkoopste, maar leveren wel kwaliteit en service. Van de 'prijsshoppers' heb je ook vaak geen lange periode plezier. Het cliënteel dat echter op zoek is naar service en kwaliteit, geeft veel meer vastigheid. Daarmee kunnen we een relatie opbouwen."

Voor meer informatie:
Kris Indestege
Cofru nv
Gaspeldoornstraat 23
3650 Dilsen-Stokkem
Tel: +32 (0)89/76.15.58
info@cofru.be
www.cofru.be

Publicatiedatum: 1-3-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: