Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verhofstede maakt al ruim 30 jaar fruitsappen

Tholen - Hardfruittelers Theo en An Verhofstede staan in België bekend om hun fruitsappen. "We startten met appelsap en in de loop der jaren is het gamma uitgebreid naar 17 soorten", vertelt An. "Onze sappen zijn met name verkrijgbaar bij lokale supermarkten en delicatessenzaken in Vlaanderen."



100% fruit
Het sap-verhaal begon op een bijzondere manier. "We werden in het jaar 1986 getroffen door een storm waardoor bijna al ons fruit onverkoopbaar was geworden. Toen hebben we besloten om het te gaan persen als sap en daar zijn we mee doorgegaan. We gebruiken onze eigen producten, maar kopen ook aan bij andere telers." Volgens An onderscheidt het bedrijf zich met name doordat ze 100% fruit gebruiken. "We gebruiken geen concentraten en voegen ook niets van kleur- of smaakstoffen of suikers toe. Alleen het pure sap van de vruchten is aanwezig in onze flessen. Ons fruit wordt ook op de meest natuurlijke manier geteeld." Het proces gaat als volgt: "De appelen worden eerst gewassen en dan fijngemalen. Daarna worden de seizoenvruchten toegevoegd en vervolgens wordt het geheel geperst. Om de fruitsappen langer te kunnen bewaren worden ze eerst gepasteuriseerd en daarna worden ze, onder vacuüm, warm in de flessen afgevuld."



Gezonde concurrentie
An geeft aan dat er de laatste vijftien jaar meer collega's zijn bijgekomen die ook sappen maken. "Sowieso is de concurrentie voor drank breed, maar als het gaat om aanbieders in hetzelfde segment, zie ik zeker voldoende spelers op de markt, maar het is gezonde concurrentie. We horen dat klanten bij ons terugkomen vanwege de heerlijke smaak en het feit dat ze weten wat ze kopen. Puur sap, zonder toegevoegde suikers." Met sappen kun je meer. "We hebben op onze website een speciale pagina met recepten waarbij de consument inspiratie op kan doen voor nieuwe cocktails en smoothies." Consumenten kunnen bij Verhofstede ook hun eigen fruit laten persen en bottelen. "Een leuk idee om nog lang na te genieten van de oogst in jouw tuin, en een uniek geschenkje voor familie, vrienden en kennissen."

Voor meer informatie:
Verhofstede Fruitsappen
Nieuwe Baan 15 - B-9160
Eksaarde - Lokeren
Tel: 09/346 87 79
Fax: 09/346 65 50
www.fruitsappen-verhofstede.com
info@fruitsappen-verhofstede.com