Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuw: Mexicaanse boerenkoolchips

"Van boerenkool, afkomstig uit de vruchtbare Bajio regio in Mexico, worden appetijtelijke en lekkere chips gemaakt. Rhythm Superfoods selecteert de zaden, en telers planten op diverse hoogtes en locaties. De boerenkool wordt drie keer gewassen en dan naar de fabriek vervoerd. De hele keten is ingericht op voedselveiligheid. Er waren veel grotere pioniers dan Rhythm die de weg gebaand hebben voor het ongelofelijke succes van boerenkool in Mexico," aldus Scott Jensen, medeoprichter en directeur van Rhythm Superfoods: 

Bajio heeft het perfecte klimaat voor boerenkool
Het grootse deel van hun verse groenten komt uit Bajio in Centraal Mexico, dat bekend is om het gematigde klimaat en de vruchtbare grond. Jensen: "Het is de tweede tuin van de Verenigde Staten. We ontdekten dat de aanvoer van biologische boerenkool vanuit hier betrouwbaarder was, van maand tot maand en van week tot week. Dus zijn we gaan samenwerken met onze leveranciers om daar meer te planten. We zijn niet teleurgesteld sindsdien. "Hun boerenkoolchips zijn helemaal biologisch en niet GGO en zijn verkrijgbaar in zeven verschillende smaken. "We leveren ook gedroogde bietenchips (nergens anders verkrijgbaar) en onze nieuwe Roasted Kale producten hebben geen concurrentie."

Hoe verser de groente, hoe meer geschikt om te drogen
Het beheersen van de bevoorradingsketen van boerenkool kan een hele uitdaging zijn. Jensen: "We blijven elke paar maanden zaden planten in geografisch verschillende gebieden als buffer tegen wisselende weersomstandigheden om te zorgen dat er iedere week boerenkool geleverd wordt aan de drogingsfaciliteit. Hoe verser en meer gekruld de boerenkool is, hoe beter het is te mixen en te drogen." De verwachting dat het binnen zeven dagen na oogsten verwerkt moet worden vereist veel aandacht voor wat er op het veld gebeurd. "Door de tweejaarlijkse noord-zuid migratie van Californische telers zijn we meerdere malen in de problemen geraakt, dus we moesten de bevoorradingsketen breder maken door middel van overtolligheid."
 


De prijzen zijn dit jaar iets lager voor dezelfde telers/verwerkers die Jensen de afgelopen drie jaar gebruikt heeft en hij zegt dat groei helpt ze verder omlaag te brengen. Ze blijven op zoek naar grotere opbrengsten van het veld om de kosten significant omlaag te brengen in de toekomst.

Gezond snacken is in opkomst
Snacken is een continu groeiende trend: de groente & fruit snackcategorie groeit sneller dan het gewone snacken. "Onze categorie is 12% gestegen tegenover vorig jaar. Meer en meer mensen stappen over op voedzame snacks als maaltijdvervanger of gebruiken het als stevig tussendoortje. En mensen eten minder en minder aan tafel dan 10 jaar geleden. Snacken is dus een blijvertje." Jensen voegt toe dat consumenten niet zinloos willen eten maar kiezen voor voedzame snacks, rijk aan gezonde ingrediënten zoals eiwitten, vezels en vitaminen. "We zitten midden in deze trend en zijn hard bezig meer heerlijke snacks te creëren." Volgens Jensen heeft het bedrijf een missie om deze snacks qua prijs meer toegankelijk te maken voor het grote publiek. "We werken dus elke dag hard om om de kosten van de bevoorradingsketen te drukken. Dat voordeel geven we door aan onze klanten zodat de prijzen van deze voedzame snacks omlaag kunnen. Samenwerking met General Mills
Op 17 januari 2017 kondigde het bedrijf aan dat het een vijfde financieringsronde van 6 miljoen dollar heeft afgesloten met als grootste financier 301 Inc., de nieuwe ontwikkeling en venturing divisie van General Mills. Dit is de tweede keer dat Rhythm Superfoods financiering heeft ontvangen van deze divisie sinds het begin van 2016. Sindsdien hebben ze nieuwe markten en kanalen aangeboord en een lijn gedroogde bietenchips op de markt gebracht. "We zijn razend enthousiast om onze samenwerking met de 301 Inc. divisie van General Mills voort te zetten. Zij gaan ons ondersteunen op het gebied van inkoop, marketing, productontwikkeling, R&D, kwaliteit, en operaties."

Voor meer informatie:
Scott Jensen, Co-Founder and CEO
Rhythm Superfoods
T: +1(512) 441-5667


Publicatiedatum: 7-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: