Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
McDonalds wil meer Clearwater Russet-aardappelen verwerken

McDonalds heeft onlangs aardappeltelers in de noordwestelijke regio van de VS opdracht gegeven om Clearwater Russet-aardappelen te produceren. Dit aardappelras gaat naar verwachting steeds populairder worden, omdat het ras door de fastfoodketen gebruikt gaat worden voor frites.

De Clearwater Russet is een kruising van de Bannock Russet en het ras A89152-4. De aardappel is ontwikkeld door het Tri-State Research and Breeding-programma. Het Potato Variety Management Institute (PVMI) is de exclusieve licentiehouder. Daarmee is het PVMI verantwoordelijk voor de distributie van pootaardappelen door middel van het verstrekken van licenties en het innen van royalty-betalingen voor het Tri-State-programma.

De Clearwater Russet kenmerkt zich door een hoge opbrengst, een laag suikergehalte, een uniforme kleur bij het frituren en een verhoogde weerstand tegen koude verzoeting. Ook vormt de aardappel minder acrylamide en heeft hij na opslag een goede kwaliteit voor verwerking.

De aardappelexperts Stark en Pavek zijn van mening dat de regio's van Columbia Basin en het zuiden en zuidwesten van Idaho belangrijke teeltgebieden voor de Clearwater Russet kunnen worden. Deze regio's hebben een strategische ligging ten opzichte van verwerkingsfaciliteiten voor frites en hebben allebei langere seizoenen voor de aardappelteelt.

Publicatiedatum: 31-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: