Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kraker: paarse aardappelchips

Aardappelteler Peter Scott uit de Otways in het Australische Victoria zou binnenkort wel eens de bekendste teler van de regio kunnen worden sinds een andere aardappelteler uit Otways, Cliff Young, de Sydney-tot-Melbourne-ultramarathon won in 1983.



Peter Scott verwacht dit jaar tot een miljoen verpakkingen paarse aardappelen te produceren. Het heeft zes jaar ploeteren gekost om het paarse aardappelras te vinden die het meest geschikt was om er knapperige chips van te maken, maar volgens Scott spoorden de lovende kritieken na smaaktests hem aan hoewel veel locals en toeristen echter bang waren dat de aardappel geverfd is. "Ze geloofden niet dat een aardappel zo paars kan zijn."



Na de afwijzingen van twee Australische chipsfabrikanten (waarvan er één de chips "te donker" vond), stemde de derde fabrikant afgelopen winter in met een proefverkoop van 12.000 verpakkingen. Die waren uiteindelijk in vijf weken uitverkocht. De verkoop van 91.000 verpakkingen, die in december waren geproduceerd, doet het ook goed. Tegen maart moeten er nog eens 100.000 extra zijn geproduceerd en voor 2017 staat een totaalproductie gepland van tussen de 750.000 en een miljoen zakken.

Scott sloeg naar eigen zeggen een verkoopovereenkomst met een grote supermarkt af omdat het de controle wou over de ingrediënten en bereidingswijze. Hij was ook bang dat het zijn winstmarge zou inkrimpen, dus is hij de "minimalistische" weg ingeslagen wat betreft de distributie, geholpen door een groothandelaar uit Geelong.

De chips worden momenteel verkocht op ongeveer 10 verkooppunten in Melbourne en in 12 winkels in de Otways.

source: potatopro.com
Publicatiedatum: