Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Del Monte bouwt eerste groenten en fruitverwerkingsfabriek in Frankrijk

Dankzij het grote succes van Del Monte's gesneden AGF zal het €7 miljoen investeren in een verwerkingsfaciliteit in het Franse Croixrault, waar dagelijks 22 ton groenten en fruit, zoals wortelen, uien, komkommers, appelen peren en ananas verwerkt kunnen worden.

In 2018 zal men zo'n 150 vaste en 30 tijdelijke werknemers in dienst hebben. 150 lokale telers hebben contracten voor meerdere jaren ondertekend en zullen de faciliteit bevoorraden. Exotische vruchten, zoals ananas, zullen via de haven van Antwerpen uit Costa Rica aangevoerd worden. Eric Hellot, van Del Monte Fresh Frankrijk, legt uit dat Croixrault ideaal gelegen is ten opzichte van de regio Parijs, wat het voornaamste afzetgebied is. De snelle distributie is cruciaal om de beste kwaliteit en houdbaarheid te garanderen."

Tien jaar geleden werd vers gesneden AGF lauw ontvangen op de markt. Sindsdien is de vraag echter gegroeid en hebben grote retailers zoals Carrefour, Intermarché en Leclerc het concept omarmd. Retailers verwachten dat de markt voor gesneden AGF binnen nu en vijf jaar de €300 miljoen zal bereiken.

Del Monte heeft een wereldwijde omzet van €3,8 miljard, waarvan de omzet op de Franse markt slechts €70 miljoen bedraagt. Het biedt werk aan 40.000 mensen.Publicatiedatum: 13-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: