Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico exporteert jaarlijks 170.000 ton guacamole

Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) blijkt dat Mexico jaarlijks 170.000 ton guacamole exporteert. Volgens de USDA gebeurt dit voornamelijk door verpakkingsbedrijven die belangen in de Amerikaanse markt hebben.

De guacamole wordt geëxporteerd naar de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en Azië. Officiële gegevens over de exportvolumes ontbreken. Het merendeel van de exportbedrijven wordt direct beheerd door de verpakkers, waarvan velen fors geïnvesteerd hebben in de Verenigde Staten, zo blijkt uit het USDA-rapport.

Producenten uit Michoacan verkopen hun fruit veelal direct aan verpakkers, waarbij de kosten voor oogsten en transport voor rekening van de verpakker zijn. De belangrijkste taken van verpakkers zijn het schoonmaken, sorteren en verpakken van het fruit volgens de overeengekomen specificaties. Producten die niet voldoen aan de exportcriteria worden op de lokale markt verhandeld.

De productie van Hass avocado's in het seizoen 2016-2017 wordt geraamd op 1,8 miljoen ton. De regio Michoacan heeft 's werelds grootste avocadoproductie en is goed voor 80% van de totale Mexicaanse avocadoproductie.

De Kuo Group is wereldwijd de grootste producent van guacamole. In 2015 zag het bedrijf de afzet van zijn Wholly Guacamole merk met dubbele cijfers groeien.
Publicatiedatum: