Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mexico exporteert jaarlijks 170.000 ton guacamole

Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) blijkt dat Mexico jaarlijks 170.000 ton guacamole exporteert. Volgens de USDA gebeurt dit voornamelijk door verpakkingsbedrijven die belangen in de Amerikaanse markt hebben.

De guacamole wordt geëxporteerd naar de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en Azië. Officiële gegevens over de exportvolumes ontbreken. Het merendeel van de exportbedrijven wordt direct beheerd door de verpakkers, waarvan velen fors geïnvesteerd hebben in de Verenigde Staten, zo blijkt uit het USDA-rapport.

Producenten uit Michoacan verkopen hun fruit veelal direct aan verpakkers, waarbij de kosten voor oogsten en transport voor rekening van de verpakker zijn. De belangrijkste taken van verpakkers zijn het schoonmaken, sorteren en verpakken van het fruit volgens de overeengekomen specificaties. Producten die niet voldoen aan de exportcriteria worden op de lokale markt verhandeld.

De productie van Hass avocado's in het seizoen 2016-2017 wordt geraamd op 1,8 miljoen ton. De regio Michoacan heeft 's werelds grootste avocadoproductie en is goed voor 80% van de totale Mexicaanse avocadoproductie.

De Kuo Group is wereldwijd de grootste producent van guacamole. In 2015 zag het bedrijf de afzet van zijn Wholly Guacamole merk met dubbele cijfers groeien.

Publicatiedatum: 5-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: