Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
om lage prijzen hoofd te bieden

Cranberry-sector zoekt naar nieuwe marktmogelijkheden

De omzet van cranberry's vindt voornamelijk in Noord-Amerika plaats. De cranberry-sector onderzoekt echter verschillende mogelijkheden om deze afzet te verbeteren.

"Er is een sterke vraag naar verse cranberry's in Europa en een heel klein beetje in Aziƫ. De vraag in die markten komt echter voornamelijk van Amerikaanse ex-pats. Weinig consumenten weten daar wat cranberry's precies inhouden," zegt Bob Wilson van The Cranberry Network LLC in Wisconsin Rapids te Wisconsin. "De cranberry-sector investeert daarom in promotie om consumenten in buitenlandse markten op de hoogte te brengen van cranberry's, met de hoop dat er buiten Noord-Amerika groei in omzet mogelijk is."



Opleving tijdens Thanksgiving 
Op dit moment vindt volgens Wilson 55% tot 60% van de omzet aan verse cranberry's plaats in november en vindt een tweede piek aan plaats in het begin van december. "Het merendeel van de cranberry's wordt gebruikt in de verwerkingssector. Daar komt het grootste deel van het inkomen van telers vandaan. We bevinden ons in een rare situatie waarin we een overschot hebben, maar dit overschot zit voornamelijk in het volume aan geconcentreerd cranberry-sap. We hadden geen hoog volume aan bevroren fruit over in het vorige jaar. De opslagplaatsen waren zelfs leeg."

Het aanbod aan geconcentreerd cranberry-sap heeft geleid tot een depressie in de markt. Wilson denkt daarom dat telers waarschijnlijk prijzen gaan krijgen die onder de productiekosten liggen. "Dit gebeurt al een paar jaar op rij. De reden hiervoor is het gebrek aan balans tussen vraag en aanbod, wat voornamelijk op het gebied van geconcentreerd sap ligt."



De ontwikkeling van nieuwe producten
Naast de uitbreiding buiten Noord-Amerika zijn er nog twee andere gebieden waar de cranberry-sector energie in steekt. "Cranberry's worden voornamelijk verwerkt tot sap of tot gezoete gedroogde cranberry's," legt Wilson uit. "Er zijn echter producten mogelijk die het gebruik van cranberry's toe laten namen, zoals poederproducten die gemaakt kunnen worden van de gehele cranberry of van de bijproducten van verwerkte cranberry's."

Ook kijkt de sector naar het gezondheidsonderzoek op het gebied van de dagelijkse consumptie van verschillende producten op cranberry-basis. "Cranberry's hebben unieke eigenschappen. Ze hebben een positief effect op de urinewegen, bacteriƫn en ontstekingen. Daarom investeren we in laboratoriumonderzoek en klinische tests om te zien of er nog meer gezonde eigenschappen te vinden zijn. Daarmee kunnen we cranberry's onderscheiden van ander fruit. Daarmee kunnen we meer vraag in de markt verkrijgen," zegt Wilson tot slot.

Voor meer informatie:
Bob Wilson
The Cranberry Network LLC
+1 715 422 0410
Publicatiedatum: