Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paddenstoelenleverancier presenteert alternatief voor natrium op SIAL

Een belangrijke trend op SIAL 2016 was de lancering van nieuwe producten met lagere suiker- of zoutgehaltes. Vraag naar dergelijke producten stimuleert innovatie. Scelta Mushrooms was genomineerd met de Scelta Taste Accelerator. 

Scelta Taste Accelerator gebruikt de natuurlijke kracht van umami om smaak te versterken en de hoeveelheid natrium te verminderen in verwerkte voedingsproducten. Umami is één van de 5 basissmaken die goed samengaat met de andere basissmaken en zorgt voor een langer durende smaak. 

Er is steeds meer interesse in producten van paddenstoelen om smaak te versterken aangezien ze een natuurlijk alternatief zijn voor bijvoorbeeld mononatriumglutamaat.
Publicatiedatum: