Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese markt voor guacamole groeit gestaag

Agora America is een Duits bedrijf dat avocado's in Mexico teelt, verwerkt en vervolgens exporteert naar Europa. Het bedrijf heeft zich vooral gespecialiseerd in guacamole en diepvriesavocado's, maar gaat misschien in de toekomst ook met verse avocado's werken.



"De avocado is een moeilijke fruitsoort. Mensen weten niet echt hoe ze rijpe avocado's kunnen herkennen," zegt Nicolaus Vorwerk van Agora America. "Daarbij is het in Zuid-Amerika vaak noodzakelijk om avocado's vroeg te oogsten. Het gevaar is namelijk dat ze tijdens het transport naar Europa te snel rijp worden, waardoor ze eenmaal in Europa geen smaak meer hebben. Het is daarom cruciaal om de avocado's op precies het juiste moment te oogsten, zodat ze als direct geschikt voor consumptie aan de klant kunnen worden aangeboden."



Guacamole
Nicolaus bevestigt dat de markt voor guacamole sinds de oprichting van zijn bedrijf nog steeds enorm aan het toenemen is. Agora America exporteert op dit moment 30 containers aan guacamole per jaar naar Duitsland, Turkije, Noorwegen en Nederland. 

De avocado's worden geteeld door partners van het bedrijf. Deze lokale telers hebben zelf de beschikking over machines om de houdbaarheid van de avocado's te verlengen en om ze te verwerken. Hierdoor behoudt de guacamole zijn smaak tijdens het transport naar Europa. Hoewel de producten nu nog conventioneel zijn, zijn er plannen om een biologische variant te introduceren.

Prijzen
Door de impact van El Niño en andere weersomstandigheden zijn de avocado's voor verwerking niet van dezelfde externe kwaliteit als het fruit dat bedoeld is voor directe consumptie. Nicolaus zegt echter dat de interne kwaliteit en smaak van zijn avocado's verder hetzelfde is als die van verse avocado's. Het product moet volgens hem perfect zijn.



Mexico heeft dit jaar te kampen gehad met hagelbuien die een deel van de bloemen hebben beschadigd. Hierdoor is het aanbod erg klein en zijn de prijzen aanzienlijk gestegen. Ook worden de prijzen beïnvloed door de wisselkoersen, gezien de Euro op dit moment minder waard is ten opzichte van de dollar, aldus Nicolaus Vorwerk.


Meer informatie:
Nicolaus Vorwerk
Agora America GmbH
Rondenbarg 25, 22525 Hamburg, Germany
Tel.: +49 (0)40 7308 7710
e-mail: info@agoraamerica.com
www.agoraamerica.com
Publicatiedatum: