Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland: Belaya Dacha gaat aardappelen leveren aan Mc Donalds

De Russische Belaya Dacha is van plan aardappelen te gaan telen in de Russische regio Lipetsk Oblast en McDonald zal haar grootste afnemer worden. De oprichter van het bedrijf, Victor Semenov, bevestigt dat het bedrijf een overeenkomst zal aangaan met een nieuwe investeringspartner. De naam van de investeerder zal echter pas na ondertekening van alle documenten bekend gemaakt worden. 

Voordat de relatie tussen Rusland en het westen bekoelde, wilden de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling en een aantal Nederlandse aardappelverwerkers investeren in een aardappelteeltproject voor de productie van frites in het Russische Lipetsk Oblast.

"McDonald is de grote stimulans achter dit plan," legt Semenov uit. Naast McDonald hoopt het bedrijf ook retailers en horeca-ondernemingen te gaan bevoorraden. 

Het bedrijf zal zijn aardappelareaal uitbreiden naar 4.000 hectare. De grondstoffen voor het bedrijf zullen in de nabijgelegen regio Tambov geteeld worden, waar Belaya Dacha al over een areaal van 2.000 hectare beschikt. De totale productie zal naar verwachting dekkend zijn voor 30% van de benodigde grondstoffen. Het overig deel zal betrokken worden uit de Russische Zwarte Aarde regio. De totale jaarlijkse capaciteit van de onderneming zal 100.000 ton gaan bedragen.
Publicatiedatum: