Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het biologisch kennisnetwerk op bezoek bij Baltussen Konservenfabriek

Baltussen Konservenfabriek bv is de oudste bestaande (glas)conservenfabriek van Nederland en diverse leden van het kennisnetwerk van DLV Plant waren heel geïnteresseerd om eens een bezoekje te brengen aan deze ook biologische producten verwerkende industrie. Dit bezoek vond op dinsdag 24 februari plaats. Jos van Hamont van DLV Plant doet verslag:

De verhouding tussen gangbaar en biologisch ligt nog op 70-30, maar de biologische omzet stijgt elk jaar ten opzichte van gangbaar en het streven is om op termijn alleen maar biologische producten te verwerken. In 2018 wil Baltussen in ieder geval op 50-50 zitten.



Welke producten zijn dat dan? Vooral peulvruchten, rode bieten, (rode) kool, suikermaïs, peen en appelen. Verder wordt er van alles geïmporteerd en ook weer doorverkocht aan bio-producten zoals pindakaas, tomatenketchup en kruiden.
Inkoper Loek Brouwer liet bij het inleidend praatje al doorschemeren dat er een zware controle in het fabrieksproces uitgevoerd wordt om een zo duurzaam en veilig mogelijk product op de markt te brengen. Tijdens de rondgang werd dit ook zichtbaar gemaakt. Overal wordt controle-apparatuur ingezet om alles wat niet in het productieproces thuishoort te verwijderen.

De grote voorraden glasconserven die op dit moment in de opslag stond, heeft daarmee te maken dat er altijd op voorraad gewerkt wordt en vooral tijdens de wintermaanden wordt uitgeleverd. Momenteel was het wel zo dat het er op leek dat er vooral van sperzieboon en rode kool teveel op voorraad stond.



Op dit moment werd er echter volop uitgeleverd aan diverse afnemers, waaronder ook diverse supermarktketens. Het feit dat Baltussen ook participeert in het bio-merk Bio+ is hier ook debet aan.

De aanwezige telers waren onder de indruk van de efficiënte bedrijfsvoering. Er werd naast kritische vragen ook waardering uitgesproken over de manier van werken en communicatie.

Klik hier om naar de website van Baltussen te gaan.

Voor meer informatie over het biologische kennisnetwerk:

Jos van Hamont
DLV Plant
06 53375257
J.vanhamont@dlvplant.nl
Publicatiedatum: