Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gefinancierd door de EU

Polen: nieuw verwerkingsbedrijf zachtfruit

Meer dan 104 fruittelers die zijn aangesloten bij de Poolse producentengroep Lubsad kijken uit naar het nieuwe seizoen. Er is een gloednieuw verwerkingsbedrijf gebouwd dat binnenkort haar eerste aardbeien, frambozen, blauwe bessen en aalbessen zal ontvangen.

De bouw van de fabriek werd gefinancierd door de Europese Unie. Hoewel het vooral bedoeld is voor zachtfruit, zijn er ook plannen om het bedrijf te gebruiken voor de verwerking van groenten. Dit meldt Karolina Rosa van Lubsad.

De faciliteiten bevinden zich binnen een terrein van 1,7 hectare in Poniatowa. "Er zullen ongeveer 60 mensen tewerkgesteld worden. Misschien wordt dat later meer, maar dat is moeilijk in te schatten. Het is nog maar het eerste jaar," voegt Karolina Rosa hieraan toe.

Het bedrijf heeft een krachtige vrieskamer met een oppervlakte van 690 vierkante meter, een verwerkingsruimte van 440 vierkante meter en een verpakkingsruimte van 180 vierkante meter. Hieraan moeten nog kantoren, een laadperron en een laboratorium aan worden toegevoegd. 

Witold Szwajgier, hoofdsecretaris van de gemeente Poniatowa, meldt dat het bedrijf een goede investering is. Het zal volgens hem het gebrek aan werkgelegenheid verminderen.

Publicatiedatum: