Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsers eten steeds meer kant-en-klare aardappelproducten

De Duitse consumenten eten in plaats van gekookte of gebakken aardappelen steeds vaker aardappelproducten zoals friet, gnocchi, aardappelgratin en andere kant-en-klaarproducten op aardappelbasis.

De marktdeskundigen van de Duitse AMI becijferen de consumptie van verse aardappelen voor het jaar 2013/14 op nog slechts 21,8 kg per persoon per jaar. Twintig jaar geleden at men nog het dubbele. De afname van de consumptie van verse aardappelen is verbonden met de zegenrijke opmars van verwerkingsproducten en kant-en-klaarproducten. In 2013/14 aten de Duitsers gemiddeld 36 kg per persoon per jaar van deze producten. Dat is 4 kg meer dan in 2005/06.
Publicatiedatum: