Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duijvestijn Tomaten werkt aan nieuwe productvarianten

Duijvestijn Tomaten uit Pijnacker heeft met een duurzamere wereld in gedachten een droogmachine ontwikkeld om de eigen tomaten te verwerken tot ovengedroogde tomaten en tomenades. Dit gebeurt met warmte uit de aardwarmtebron waarmee ook de kassen verwarmd worden. Deze combinatie leidt tot een nieuw concept in het tomaten-tapas assortiment.




Duurzaam proces
Na een gedegen voorbereiding en selectie van tomatenvariëteiten, worden nu op duurzame en voedselveilige wijze, verse tomaten uit de eigen kwekerij gedroogd. Het droogproces vindt op een milieuvriendelijke wijze plaats met behulp van warm water uit de aardwarmtebron. Het drogen met aardwarmte geeft deze tomaten een unieke receptuur en heeft ten opzichte van buitenlands zongedroogd product het voordeel dat de zachte textuur van de tomaat behouden blijft. Ook zorgt deze techniek ervoor dat er een minimale hoeveelheid olijfolie nodig is, de smaak intens blijft en het product rijk is aan vitamines.

Koelvers Hollands tapas assortiment
Duijvestijn Tomaten heeft momenteel een assortiment van ovengedroogde Hollandse tomaten en tomenades. De ovengedroogde tomaten zijn er in de smaakvarianten naturel, knoflook & oregano, rozemarijn en tijm. De tomenades, oftewel tapenades zijn gemaakt van ovengedroogde tomaten met de smaken spicy, kappertjes, olijven en naturel. Beide assortimenten zijn verkrijgbaar in het koelversschap. Naast de ovengedroogde tomaten en tomenades wordt er ook gewerkt aan andere productvarianten, zoals bijvoorbeeld passata's.





Introductie merknaam Frezta®
Duijvestijn Tomaten heeft recent haar eigen merk Frezta® geïntroduceerd. Frezta® staat voor frisse tomaten ideeën. Met Frezta® richt Duijvestijn Tomaten zich op het food retail, foodservice, delicatessen en out-of-home kanaal in Nederland, maar ook Europa.

Voor meer informatie:
Duijvestijn Sales
Anita Kap-Van der Burg
+31(0)6 3310 0854
anita@duijvestijnsales.nl
www.duijvestijntomaten.nl
Publicatiedatum: