Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
geconsolideerde omzet van €815 miljoen

Fusie Ardo/Dujardin goedgekeurd

Ardo en Dujardin Foods zijn verheugd te kunnen melden dat ze de goedkeuring ontvangen hebben van de mededingings-autoriteiten uit de respectievelijke landen waar wij actief zijn. "Er zijn geen restricties of voorwaarden gesteld voor de fusie.
Het te volgen juridische en financiële stappenplan maakt dat de eigenlijke fusie pas op 31 december 2014 een feit zal zijn. In de tussentijd willen we evenwel werk maken van de definiëring van de strategie, het uittekenen van de organisatie en het opstellen van een implementatieplan voor de realisatie van de synergieën."

"Het is onze ambitie om het nieuwe Ardo verder uit te bouwen als de onbetwiste succesvolle Europese leider in vriesverse groenten & fruit, vriesverse kruiden & ingrediënten met een lange-termijn visie. De focus blijft gericht op de drie klantensegmenten: Retail, Foodservice en Industry."

Structuur
De toekomstige functies van de familiale aandeelhouders en de functie van Rik Jacob zullen er als volgt uitzien:

Raad van Bestuur
Na voltooiing van de fusie zal de groep opereren met een Raad van Bestuur bestaande uit de zeven familiale aandeelhouders: Bernard, Ignace, Jan, Marc, Paul , Philippe en Xavier Haspeslagh. Bijkomend zullen twee tot drie onafhankelijke bestuurders worden benoemd. De Raad van Bestuur zal worden voorgezeten door Philippe Haspeslagh.

Executive Committee
Ardo zal geleid worden door een Executive Committee bestaande uit drie personen: Jan Haspeslagh als Managing Director, Rik Jacob als Chief Executive Officer en Bernard Haspeslagh als Chief Operations Officer. Het Executive Committee zal gezamenlijk beslissingen nemen en collectief verantwoordelijk zijn ten aanzien van de Raad van Bestuur voor de strategie, de investeringsvoorstellen, het budget en de supervisie over alle operationele activiteiten van de groep. Jan Haspeslagh blijft zijn huidige rol van Managing Director behouden. Binnen de nieuwe groep zal hij zich in het bijzonder ook toeleggen op Sales, Marketing, New Product Development, Purchase Frozen Food en het verder optimaliseren van de Supply Chain.

Rik Jacob zal als Chief Executive Officer verantwoordelijkheid dragen voor het aansturen van de Centrale Diensten: Human Resources, Information Technology, Finance, Internal Business, Quality en Purchase van Non-Food.

Bernard Haspeslagh zal als Chief Operations Officer verantwoordelijk zijn voor Agro, Investments, Production Technologies, Health & Safety en Sustainability.
Actieve aandeelhoudersfuncties buiten het Executive Committee

Ignace Haspeslagh zal de functie opnemen van International Business Development Director (Agriculture/Production/Sales), met rapportering aan de Chief Executive Officer.

Paul Haspeslagh zal als Executive Director het Executive Committee ondersteunen.
Onder het Executive Committee komt een Group Management Committee met verantwoordelijkheden voor verschillende functionele domeinen.

"Nu wij de vereiste goedkeuringen in handen hebben, kijken we er naar uit om in de komende maanden de integratie van Dujardin en Ardo vorm te geven, uitgaande van de sterktes van beide bedrijven."

Over de nieuwe groep, genaamd Ardo

Ardo zal als gespecialiseerde producent een breed gamma van diepgevroren groenten & fruit, diepgevroren kruiden & ingrediënten aanbieden. De nieuwe Ardo groep telt 20 productie-, verpakkings- en distributiesites in acht Europese landen en stelt 3.800 mensen tewerk. Ardo zal ca. 805.000 ton eindproduct wereldwijd verkopen met een geconsolideerde omzet van€ 815 miljoen.
Publicatiedatum: