Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Korte frietjes zijn gezonder'

Eet korte frietjes! Dat is de uitkomst van onderzoeken waarover het Duitse tijdschrift 'GEO' in haar septemberuitgave bericht. Want om aan de tot nu toe zeer hoge vraag naar extra lange frietjes te voldoen, moet de grond extra lang bemest worden: de dikke aardappelen hebben langer nodig om te groeien en putten de grond overmatig uit, meldt de Duitse website Gabot.de.

Dat verhoogt de hoeveelheid nitraten in de knollen, de grond en het grondwater - bovenal omdat er nauwelijks tijd over blijft om tussendoor op de akkers gewassen te planten, die het nitraat weer uit de grond onttrekken. Het probleem heeft zich inmiddels toegespitst op Prince Edward Island, waar de grootste Canadese aardappelproducenten hun akkers bezitten. De nitraten raken in grotere hoeveelheden zelfs in de zee-engte van Northumberland. Daarom geldt: geen XXL-frietjes eten zou beter zijn voor het milieu én voor de gezondheid.
Publicatiedatum: