Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goodnature sap persen geven impuls aan gezonde sappen in Europa

De opkomst van gezonde sappen die het lichaam resetten en helpen bij detoxen is enorm. Steeds meer bestaande en nieuwe sap producenten kiezen er voor om gezonde sappen, raw juices, te produceren. De persmethode is daarbij essentieel. Dat is te merken aan de verkoop van de Goodnature persen, die begin 2013 door het Nederlandse Cool Wave Processing op de Europese markt gebracht zijn.


 
De persen blijken populair bij kleinschalige sap producenten, die focussen op gezonde, eerlijke producten. Het jonge Nederlandse bedrijf Greenz Love maakt gezonde sappen op basis van groente en fruit. Het bedrijf legt hierbij de nadruk op de perstechnologie cold pressing, omdat die het juist zo gezond maakt. Daarom heeft Greenz Love gekozen voor de X-1 pers van Goodnature. Menno Bernard, managing director van Greenz Love: 'Wij hebben ons als doel gesteld Nederland en vervolgens de rest van Europa te gaan veroveren met onze gezonde en lekkere sappen. De compacte en flexibele X-1 maakt dat wij snel op de behoefte van de consument kunnen inspelen en dat is noodzakelijk in deze snel opkomende markt'.
 
Het persprincipe
Het persprincipe van alle Goodnature persen is hetzelfde, bij cold pressing komt er geen warmte aan te pas. Het resultaat is een zuiver sap: het bevat wél al het goede van het fruit en/of de groenten, maar géén ongewenste componenten die smaakafwijkingen en versnelde oxidatie veroorzaken. Er zijn zowel grote persen voor grootschalige productie als zeer compacte en eenvoudig te bedienen machines, zoals de X-1, die in al hun compactheid toch hetzelfde principe hebben als de grootste pers uit het Goodnature programma; de Maximizer. De persmethode maakt het bovendien mogelijk om zeer uiteenlopende producten te persen: van sla en spinazie tot selderij, peterselie, appel en rode biet.
 
Perfecte synergie
Cool Wave Processing, exclusieve partner van Goodnature in Europa, is blij met de verkoopsuccessen. Frank Smeltink, commercieel directeur: 'Een natuurlijke volgende stap, die we nu in Amerika zien, is het toepassen van milde conserveringsmethoden op raw juices. Want raw juices brengen ook veiligheidsrisico's met zich mee. Omdat ze niet behandeld zijn, hebben micro organismen vrij spel'. Het bedrijf, dat ook de milde conserveringstechnologie PurePulse heeft ontwikkeld, ziet dan ook een duidelijke synergie met cold pressing: naast het behouden van de kleur, geur, smaak en voedingswaarde van rauwe sappen, worden bij behandeling met PurePulse de schadelijke micro organismen uitgeschakeld.
 
Toekomst
Amerika ligt voor op Europa wat betreft de gezonde, raw juices. Daar zijn reeds tientallen succesvolle professionele bedrijven actief op de markt. De trend ontwikkeld zich nu ontzettend snel in Europa vanuit zowel start-ups als bestaande producenten. Goodnature biedt voor elke bedrijfsgrootte een passende pers en maakt het daarmee mogelijk om flexibel te produceren en schaalgrootte in stappen op te bouwen.
Publicatiedatum: