Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Déluap weegt paprika’s snel, nauwkeurig en nu met minder handarbeid

Déluap verpakt dagelijks een scala groenten en fruit voor AGF-handelsorganisaties en -exporteurs. De bedrijfsnaam is een anagram van voornamen van de eigenaren Ed Guttenberg en Paul den Ouden. Sinds 1981, het jaar waarin ze samen de onderneming in Poeldijk zijn gestart, is er veel veranderd. Werd in het eerste jaar nog bijna alles met de hand ingepakt, vandaag de dag zorgen de circa twintig verpakkingslijnen grotendeels voor het verpakkingswerk. "Ook machines als de Manter 16000-mixweger dragen bij aan het automatiseringsproces", vertelt Paul den Ouden. "Automatiseren voor ons als dienstverlenend bedrijf essentieel om in de zwarte cijfers te blijven. Vandaar dat Déluap graag bereid is om samen met de leverancier de machines nog beter te maken. Met de Manter 16000-mixweger is dat zeker gelukt."



"De marges die wij in onze handel kunnen maken zijn heel klein”, legt Den Ouden uit bij de nieuwste aanwinst van Déluap, de Manter 16000-mixweger. "Met deze machine kunnen we in ons bedrijf nagenoeg automatisch 55 verpakkingen per minuut van de bekende stoplichtverpakking van een flowpack voorzien. Dankzij automatiseringen als deze kunnen we een aanzienlijke besparing op arbeidskosten realiseren", zo is de ervaring van Den Ouden. "Daarnaast kunnen we een hoge capaciteit halen, omdat de machine altijd het juiste gewicht verpakt. Toen we de paprika’s nog met de hand moesten pakken was het gewicht van minstens twee van de tien verpakkingen niet in orde. Daar hadden we veel extra werk van en extra arbeidsloon en materiaalkosten."

Naast de exacte weging ervaart Den Ouden dat de weger van Manter de paprika’s nauwelijks beschadigt. "Dat komt vooral omdat er nauwelijks valhoogtes in de machines aanwezig zijn en onder andere ook vanwege de ronde trilgoten om de paprika’s snel en zonder beschadiging naar voren te geleiden, alsmede de kleppen die met zachte stootkussentjes zijn uitgevoerd." De voorzichtige behandeling begint al bij het gedoseerd legen van de dozen paprika’s. Eerst komen ze op een vlakke transportband. Dat zorgt ervoor dat ze niet tot moes vermalen onder in de opvoerband. Vervolgens worden de paprika’s omhoog gebracht in de machine, waarna ze netjes over de zestien trilgoten worden verdeeld. De zestien trilgoten transporteren de paprika’s met beleid naar de zestien voorraadbakjes, welke verdeeld zijn in twee groepen van vijf bakjes en één groep van zes bakjes.



Paprika’s kunnen door hun stroeve huid moeilijk over het gegalvaniseerde staal glijden. Daarom moet even tijd gemaakt worden om de paprika in het voorraadbakje te trillen. De weger kan het gewicht alleen nauwkeurig bepalen als het weegbakje 100 procent trillingsvrij is. Door een paprika eerst in een voorraadbakje te trillen,hoeft de trilcapaciteit niet zo hoog te zijn, terwijl er toch voldoende tijd is om het product nauwkeurig te wegen in het weegbakje. Direct onder de zestien voorraadbakjes bevinden zich de zestien weegbakjes om elke paprika exact te kunnen wegen. Paprika’s zijn nu eenmaal een groente die snel beschadigt en aangezien de consument vooral met de ogen koopt, passen beurse plekken niet. De nieuwe moderne HACCP-proof huisvesting en de reeks certificaten (ISO-BRC-IFS-Skal) die Déluap al jaren bezit, zijn stille getuigen van de filosofie en de zorg voor kwaliteit waarmee Déluap de producten van haar klanten omringt.

De Manter-weegmachine transporteert en weegt de paprika’s ook met zorg, waardoor klanten als Déluap nog beter in hun markt kunnen opereren. Met deze geavanceerde hightech Manter 16000-weegmachine onderstreept Déluap eens te meer hun veelzeggende slogan: Déluap West, Quality Packers For The Best.

Voor meer informatie:

Manter International
Phileas Foggstraat 66
7825 AL Emmen
Tel: 0591-626300
Fax: 0591-629223
sales@manter.com
www.manter.com

Paul den Ouden
Deluap West
ABC Westland 390
2685 DD Poeldijk
Tel.: 0174 52 78 60
Fax: 0174 52 78 70
www.deluap.nl
E-mail

Publicatiedatum: