Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Südpack introduceert alternatieve verpakking voor conserven

Het Duitse bedrijf Südpack introduceerde op Anuga-Foodtec in Keulen een alternatieve verpakking voor conserven: een kunststofschaal met kunststofsluiting. Südpack is de producent van de folie. Twee nieuwe foliekwaliteiten, beide steriliseerbaar, maken het mogelijk een conservenverpakking van kunststof te maken.


 
Traditioneel worden gesteriliseerde, extreem lang houdbare producten verpakt in blik, glas of aluminium. Südpack denkt met de nieuwe meerlaagse barrièrefolies een goed alternatief te bieden. De nieuwe folies zijn hittebestendig en hebben een hoge zuurstofbarrière. De folie Barriere Lid is een speciale meerlaagse folie met een zeer hoge zuurstofbarrière, die een houdbaarheid van twee jaar mogelijk maakt.
 
Ecotherm SAV is een harde folie, die dankzij een dubbele barrière de zogenaamde sterilisatieschok verhindert. Deze ‘schok’ ontstaat door de plotseling hitte en reduceert de eigenschappen van het materiaal. Dat is met ecotherm SAV dus verleden tijd.

Voor meer informatie klik hier.

Bron: verpakkingsmanagement.nl
Publicatiedatum: