Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van Doorne verwacht eind volgende week eerste kasvenkel te oogsten

"Kropsla krijgt het steeds moeilijker"

Tholen - De slamarkt verloopt al een langere periode erg moeizaam. "Eigenlijk zijn vanaf oktober de prijzen al heel erg dunnetjes. De kwaliteit is over het algemeen goed, maar de afzet loopt niet. Scandinavië is gestopt met vragen. We deden uit armoe wat sla naar Polen, maar die export is ook gestopt en het is moeilijk om andere wegen te vinden", constateert Henk van Doorne van Van Doorne Imex uit 's-Gravenzande, actief in de teelt en handel van sla en knolgewassen.

Henk noemt de situatie problematisch. "Het kan weleens een paar weken niet lopen, maar voor zo'n lange periode wordt het wel heel zorgelijk. Wat dat betreft zitten de kroppen sla toch in de hoek waar de klappen vallen. Wie koopt er tenslotte tegenwoordig nog een krop sla, met al die gemaksproducten in de supermarkt", vraagt de ervaren handelaar zich af. "Gelukkig heeft de Jumbosla na een lange, moeilijke periode deze week een flinke opleving gehad van een kwartje naar 40-60 cent, maar de polysla blijft maar rond die twee dubbeltjes hangen en daar zit ook geen perspectief in."


Henk in 2017 met de eerste venkel uit de kas

"Gelukkig gaan we eind volgende week de eerste kasvenkel weer oogsten. "Dat is m'n lievelingsteelt en ik ben één van de weinigen die nog venkel in de kas teelt. De exporteurs beginnen er ook allemaal al om te vragen. In eigen land krijg ik de handen er niet voor op elkaar, maar in de landen om ons heen kunnen ze er goed weg mee. Dat biedt weer wat meer hoop na die misère in de sla." 

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
Tel: 0174-417989
Fax: 0174-417989
Mob: 06-26068284