Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijna 1.400 ton paddenstoelen uit Sachsen

In Sachsen werden er in 2017 door vier teeltbedrijven op een oppervlak van in totaal 8.000 m² paddenstoelen geteeld. Door meermalig gebruik ontstond er een oogstareaal van 79.000 m², meldt het Bureau voor de Statistiek van Sachsen. Hierop oogstte men circa 1.370 ton paddenstoelen, circa 140 ton (negen procent) minder dan in 2016.

De champignon was nog steeds de meest geteelde paddenstoel met 95 procent van de totale teelt. Drie bedrijven teelden in totaal 1.295 ton champignons op 62.000 m². De overige 74 ton bestond uit andere paddenstoelensoorten, zoals bijvoorbeeld shiitake, oesterzwammen en Japanse bundelzwammen. Het overwegende deel van de oogst kwam van drie telers die op biologische wijze telen.

Enkel de bedrijven, die over een teeltoppervlak van minstens 1.000 m² beschikten, werden meegenomen in de cijfers. In heel Duitsland oogstte men in 2017 in totaal 73.500 ton consumptiepaddenstoelen, waaronder 72.200 ton champignons. Het aandeel van Sachsen aan de Duitse paddenstoelenteelt ligt daarmee op 1,9 procent.


Publicatiedatum: